Scytl defensa haver seguit la normativa del vot electrònic a la Cambra

L'empresa encarregada de la plataforma de les eleccions camerals diu que va complir amb el plec de condicions

L'enginyer de Scytl, Víctor Hidalgo L'enginyer de Scytl, Víctor Hidalgo

L'empresa Scytl ha defensat en un comunicat que va complir amb "tots i cadascun" dels punts recollits en el plec de condicions i amb la normativa vigent durant les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona després que aquest dimarts una vintena de membres de les candidatures de Carles Tusquets i Ramon Macià presentessin un requeriment al Consell General de Cambres de Catalunya per presumptes irregularitats. A més, assegura que "en cap cas s'ha vulnerat el caràcter del procés electoral" i que s'ha garantit l'anonimat i la privacitat dels votants. En aquest sentit, assenyala que "és totalment impossible reconstruir el vincle entre el sentit del vot emès i l'elector". D'altra banda, també recorda que després del tancament del procés electoral la junta electoral de les Cambres de Comerç de Catalunya va auditar diversos vots per tal de garantir la legalitat del procés.

Més info: El fantasma de la impugnació a la Cambra: Episodi II

En el comunicat, l'empresa també manifesta que el vot per Internet utilitzat en els comicis de principis de maig inclou "mesures de seguretat avançades que permeten assegurar no solament la confidencialitat i anonimat del vot sinó també la integritat i la transparència del procés". Així mateix, recorda que abans de començar les votacions el procés va ser validat per una empresa auditora, tal com preveu la normativa, afegeix.

L'empresa assegura que s'ha garantit l'anonimat i la privacitat dels votants

Aquest dimarts, una vintena de membres de les candidatures de Carles Tusquets i Ramon Masià van presentar requeriments al Consell General de Cambres de Catalunya per presumptes irregularitats en les eleccions a la Cambra de Barcelona, de les quals en va sortir guanyadora la candidatura independentista Eines de País. 

A més de fer constar suposades irregularitats també assenyalava vulneracions de la llei catalana i espanyola així com en la gestió de l'empresa Scytl i l'auditora Agtic Consulting, en considerar que va incomplir el plec de condicions. El requeriment no té cap validesa legal però sí que insta el Consell General de Cambres de Catalunya a pronunciar-se. El ple per oficialitzar el relleu al capdavant de la Cambra està previst per dilluns de la setmana que ve.

Avui et destaquem
El més llegit