El fantasma de la impugnació a la Cambra: Episodi II

Els excandidats Tusquets i Masià presenten requeriments per "irregularitats" al Consell General de Cambres

Carles Tusquets és fundador de Trea Capital i president de Banco Mediolanum a Espanya. | ACN Carles Tusquets és fundador de Trea Capital i president de Banco Mediolanum a Espanya. | ACN

Diu el refrany popular que Cuando el río suena agua lleva. En aquest cas, però, el riu feia molt que no sonava... Almenys, per part, dels excandidats i directius Carles Tusquets i Ramon Masià que han preferit quedar-se en un segon pla des de la passada matinada del 9 de maig quan la candidatura Eines de País va exclamar el seu particular "Visca la República!" a la Llotja de Mar després d'imposar-se per majoria absoluta a les eleccions de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona. 

De fet, Tusquets és l'únic dels excandidats que encara no ha felicitat a la llista independentista encapçalada per Joan Canadell. Alhora, Tusquets que té cadira al ple va ser el gran absent ara fa tot just una setmana durant les votacions al partit patronal de la Cambra amb el resultat: Pimec 4 - Foment del Treball 2. El fundador de Trea Capital i president de Banco Mediolanum a Espanya ni va votar ni va delegar el seu vot. 

Més info: La Cambra tanca El Cercle i Foment obre la Cambra (amb Pimec)

El passat 27 de maig, VIA Empresa va aprofitar la primera roda de premsa de Canadell com a virtual president de la Cambra de Barcelona per preguntar si el fantasma de la impugnació era cosa del passat, del present o del futur. La pregunta deia així: "Dieu que heu parlat amb alguns dels candidats i us heu mostrat predisposats a col·laborar i treballar conjuntament, ja no hi ha doncs risc d'impugnació de les eleccions per part de la resta de candidatures?"

La resposta del cofundador de Petrolis Independents i del Cercle Català de Negocis (CCN) va ser la següent: "Desconeixem si algun dels candidats pretén fer alguna cosa en el tema de les impugnacions. Hi ha hagut una definició clara sobre qui ha de governar a la Cambra de Comerç de Barcelona en els pròxims quatre anys". 

Més info: La posada de llarg de Canadell: "Volem salvaguardar la Cambra"

Dues setmanes després de la posada de llarg de Canadell i tot just 24 hores després de la visita de la nova cúpula de la Cambra a Waterloo amb Carles Puigdemont, el fantasma de la impugnació ha tornat per quedar-se... O no. Els excandidats Tusquets i Masià acompanyats per una vintena de directius han presentat diversos requeriments aquest migdia al Consell General de Cambres de Catalunya. De fet, aquest dimarts era l'últim dia per presentar al·legacions. 

Segons ha avançat Expansión i ha confirmat VIA Empresa, assenyalen "incompliments" i "irregularitats" en el plec de condicions de Scytl i Agic Consulting durant el procés electoral. Ara bé, fonts d'aquest mitjà defensen que "no és una impugnació, sinó un requeriment. No té cap validesa legal, sinó que només s'informa al Consell de Cambres i l'insta a pronunciar-se".

Alhora, també assenyalen que s'ha vulnerat la normativa autonòmica i estatal i fins i tot, no es tanca la porta a la repetició d'eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquest mateix divendres tindrà lloc una roda de premsa per part del bufet Maresca representat per l'advocada Mercedes Cuyàs per ampliar-ne tots els detalls.

Des del Consell de Cambres s'ha rebut el requeriment i el departament de serveis jurídics ja ho està estudiant. "En teoria, el procés electoral segueix endavant i el ple d'investidura a la Cambra de Barcelona està convocat per al pròxim 17 de juny al matí a la Llotja de Mar", expliquen fonts de VIA Empresa.

El fantasma de la impugnació que tant joc va donar durant la campanya electoral ha tornat... Fent soroll i en el temps de pròrroga. 

Més informació
El fantasma de la impugnació a la Cambra de Barcelona
Una foto històrica a la Cambra de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit