Barcelona acollirà el saló més gran del món de productes del mar

El Seafood Expo Global/Seafood Processing Global es muda a la Fira de Barcelona el 2021 després de 28 anys celebrant-se a Brussel·les

Seafood Expo Global   Seafood Processing Global Seafood Expo Global Seafood Processing Global

Barcelona acollirà a l'abril de 2021 el Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, el major saló del món dedicat als productes del mar, un esdeveniment que portava 28 anys celebrant-se a Brussel·les (Bèlgica). Així ho ha anunciat en un comunicat la societat Diversified Communications, organitzadora d'aquest esdeveniment, que la seva 29 edició se celebrarà del 27 al 29 d'abril de 2021 en el recinte que té Fira de Barcelona a la Gran Via de L'Hospitalet.

En la seva última edició, aquest saló va reunir 29.288 assistents i 2.020 empreses expositores, ha precisat Fira de Barcelona en un altre comunicat en el qual s'ha felicitat per acollir aquest esdeveniment mundial.

L'organitzadora d'aquest saló, la seu del qual és a Portland (EUA), ha justificat el futur trasllat a Barcelona en què la capital catalana és una ciutat "amb àmplia tradició pesquera, una capital gastronòmica mundial referent per a la comunitat foodie i un centre logístic marítim internacional".

Altres raons que han motivat també la mudança a Barcelona són el pes del sector pesquer en la indústria alimentària espanyola i el fet que Espanya és un dels principals productors, importadors i exportadors de productes del mar a tothom, argumenta Diversified Communications.

Seafood Expo Global Seafood Processing Global 2

La presidenta de Diversified Communications USA, Mary Larkin, ha assegurat que Brussel·les ha estat un soci ideal per al llançament i desenvolupament del saló, però que l"evolució necessària" passava per traslladar-se "a una ciutat i a un recinte més gran", perquè millorarà l'experiència del visitant i del negoci.

Aquesta companyia també ha ressaltat el fet que Barcelona és una destinació internacional i un dels principals centres de productes del mar d'Europa.

Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, s'ha mostrat molt satisfet d'acollir "el major esdeveniment mundial sobre productes del mar", i ha ressaltat que el recinte de L'Hospitalet de Llobregat, que també acull el MWC Barcelona, compta amb "les més avançades prestacions tècniques i logístices".

Serrallonga ha dit que la captació d'aquest esdeveniment "reforça el posicionament de Barcelona i de Fira com a destinació d'esdeveniments internacionals de referència que generen un gran impacte econòmic i social".

El fet que Barcelona ofereixi una experiència gastronòmica de primer nivell i que aculli alguns dels cuiners més guardonats del món també ha pesat en la decisió de traslladar aquest esdeveniment a la capital catalana.

Tres dies de peix i negocis

No obstant això, el 2020 se celebrarà l'última edició d'aquest saló a Brussel·les, per posar en valor "les relacions construïdes" amb Brussel·les i amb els seus socis locals al llarg d'aquests anys, precisa l'organització.

Organitzats per Diversified Communications, Seafood Expo Global i Seafood Processing Global formen el major esdeveniment mundial sobre productes del mar.

El saló rep cada any milers de compradors i proveïdors de tot el món que durant tres dies es reuneixen per establir contactes i realitzar negocis.

Es tracta d'un esdeveniment que atreu a importadors, exportadors, majoristes, restaurants, supermercats, hotels i altres empreses minoristes i de serveis d'aliments, així com a expositors que ofereixen els productes del mar, equips de processament i empaquetats.

El saló està organitzat per Diversified Communications, el líder internacional en mitjans de comunicació i esdeveniments sobre la indústria de productes del mar.

Més informació
Globalimar, la revolució del mercat del peix congelat
Avui et destaquem
El més llegit