El sector logístic català tancarà l'any amb una inversió de 400 milions, xifra que representa un descens del 40%, segons les previsions de CBRE, mentre que la contractació per la seva part arribarà als 600.000 metres quadrats al tancament de l'any, en línia amb el promig dels darrers deu anys. Entre gener i setembre, la inversió va ser de 199 milions, un 67% per sota les xifres del mateix període del 2022.
En total, la inversió prevista per tot aquest any a Barcelona representarà el 30% de la quota estatal i entre gener i setembre, ha suposat un 20%, el major pes des de l'inici de la sèrie històrica. Pel que fa la contractació, tancarà l'any amb uns 600.000 metres quadrats, un 26% per sota el 2022 però també en línia en la darrera dècada.
Segons fonts de CBRE, el descens previst en la inversió es deu al "context macroeconòmic incert i als tipus d'interès a l'alça". D'altra banda, segons la consultora, les rendes es mantindran estables en els pròxims tres trimestres després del creixement del 2022. En la primera corona, la renda se situarà en els 8,5 euros per metre quadrat i mes; la segona en 6,75 euros i en la tercera 4,25 euros per metre quadrat.
Segons fonts de CBRE, el descens previst en la inversió es deu al "context macroeconòmic incert i als tipus d'interès a l'alça"
CBRE apunta com a gran repte del sector la falta de sòl logístic. A Barcelona, el 33% de la demanda ve de nous desenvolupaments, per sobre la mitjana espanyola, del 21%. Els principals compradors de sol són fons d'inversió (33%), seguits d'ocupants (30%) i propietaris (19%), procedents dels Estats Units (27%), França (25%) i el Regne Unit (20%).