El sector turístic gironí assoleix una ocupació del 90% en Setmana Santa

Girona posa el focus en el turisme de creuers, a través dels ports de Palamós i Roses

El treballador de l'hotel Sant Roc de Calella de Palafrugell prepara la terrassa pels visitants d'aquesta Setmana Santa  | ACN El treballador de l'hotel Sant Roc de Calella de Palafrugell prepara la terrassa pels visitants d'aquesta Setmana Santa | ACN

El sector turístic gironí tanca aquest dilluns una "bona" Setmana Santa amb ocupacions que freguen el ple en determinats establiments. La zona de la Costa Brava centre és on s'han registrat ocupacions més elevades i en els últims quatre dies festius s'ha arribat a un 90% de les places plenes. En aquest sentit, el president de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, Antonio Escudero, ha apuntat que les dades registrades aquest any responen a la "dinàmica habitual" de la Setmana Santa que hi havia abans de la pandèmia, l'any 2019. Malgrat tot, Escudero ha recordat que la Setmana Santa "només són deu dies i la meitat són a mig gas".

Girona ha aprofitat la Setmana Santa per posar el focus també en el turisme de creuers, a través dels ports de Palamós i Roses. Aquest dilluns ha arribat el primer creuer de la temporada al port de Palamós. Es tracta del Marella Discovery 2, que ha arribat a les nou del matí provinent del port francès d'Ajaccio. En ell hi viatgen 1.900 passatgers, majoritàriament britànics. Els ports de Roses (Alt Empordà) i Palamós (Baix Empordà) preveuen tenir 56 escales de creuers i 56.000 passatgers aquesta temporada. Això vol dir un 11% més de passatgers que la temporada anterior tot i que el nombre d'escales caurà un 11%.

Els ports de Palamós i Roses reben creuers del mercat nord-americà i del mercat europeu. Aquest any, el 50% dels creuers que vindran pertanyen al mercat nord-americà i el 50% restant a l’europeu. A més, aquest any 9 creuers faran escala per primera vegada a la Costa Brava.

Més informació
Ryanair ofereix 29 rutes des de Girona per la temporada d'estiu
La població local gira l'esquena a l'aeroport de Girona
L’aeroport de Girona encara rep un terç de passatgers menys que abans de la pandèmia
Avui et destaquem
El més llegit