La sequera limitarà el consum d’alguns productes frescos aquest Nadal

El raïm o el cabrit pujaran de preu mentre que el marisc congelat baixarà i la vedella es mantindrà

Raïm i magranes al mercat de fruites i hortalisses de Mercabarna | ACN Raïm i magranes al mercat de fruites i hortalisses de Mercabarna | ACN

Els Majoristes d’Aliments Frescos de Mercabarna pronostiquen una campanya de Nadal similar a la del 2022 amb una marcada influència de la sequera. Segons ha explicat el vicepresident de l’Associació d’Empreses Majoristes de Mercabarna, Jaume Flores, “per causes climàtiques tant el raïm com el cabrit es veuran encarits” aquest Nadal. D’altra banda, “la vedella serà un dels productes estrella mantenint el seu preu i el marisc congelat es podrà trobar més barat”.

Els majoristes preveuen distribuir aquest desembre unes 103.000 tones de fruita i hortalissa, peix i marisc, i carn i aviram. Flores destaca que encaren les festes “amb preocupació per la inflació però amb el respir que han donat les recents dades de l’IPC sobre aliments frescos”.

Les associacions de distribuïdors de Mercabarna han anunciat que els preus seran aquest 2023 lleugerament més elevats

"Estem vivint, sens dubte, l'impacte de la inflació climàtica, però també és cert que després d'uns mesos en què la tempesta ha estat intensa, fins al setembre, ara sembla que entrem en un cert període de normalitat", ha admès Flores, que ha destacat l'esforç que estan fent els distribuïdors per aconseguir raïms de cara a finals d'any. "Hi haurà producte, això està garantit, però serà més car", ha afegit Pere Prats, vicepresident del gremi de fruites i hortalisses. Un altre dels aliments que notaran un augment de preu per l'escassetat de collita és la carxofa.

Més informació
A ciutat no hi ha sequera
Quan s’acabi la sequera
Avui et destaquem
El més llegit