El sector serveis a Catalunya va registrar, durant el mes d’agost, una caiguda d’un 0,6% en la seva facturació. Segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística, la xifra catalana representa un 0,1% més que la mitjana estatal. Les Illes Balears (+10,4%), la Rioja (+9,7%) i Astúries (+7,3%) són els territoris que han experimentat un major creixement. La Comunidad de Madrid, Galícia i Euskadi lideren la classificació per la part inferior.
En clau d’ocupació, Catalunya va registrar un increment de l’atur, per segon mes consecutiu, a l’agost amb 338.872 persones desocupades. Segons les dades del Ministeri de Treball, aquesta xifra representa un augment de 7.516 persones en relació amb el juliol (+2,27%). Malgrat el context, el nombre total de desocupats és el més baix en aquest mes des del 2008, mentre que si es compara amb l'agost de fa un any, suposen 12.073 aturats menys, un 3,44% menys. En aquest context, fa uns dies, es va donar a conèixer que l’atur a l’eurozona durant el mes de juliol s'ha mantingut prop del mínim històric, amb una taxa del 6,4%. Tal com recullen les dades publicades per l'Eurostat, el percentatge d'aturats va ser el mateix que al juny, tot i que en termes absoluts es va registrar un lleuger repunt. En concret, la zona euro va tancar el juliol amb 10,94 milions de persones desocupades, 73.000 més respecte al mes anterior.
De la mateixa manera, la taxa d'atur juvenil va continuar estable, en el 13,8%. No obstant això, també hi va haver un lleu increment en termes absoluts, amb 12.000 desocupats més en comparació amb el juny. Tant en les xifres d'atur general com en les d'atur juvenil, Espanya presenta les pitjors dades de la zona euro. Al juliol, l'atur general a l'Estat es va situar en l'11,6%, mentre que l'atur juvenil va ser del 27%. Darrere d'Espanya hi ha Grècia (23,2%), Romania (22,3%) i Itàlia (22,1%). Els estats membres amb menys atur entre els menors de 25 anys són Alemanya (5,6%), Malta (8,1%), Lituània (8,4%) i Holanda (8,6%).