El Sindicat de Llogateres exigeix una millora de la llei estatal d'habitatge

L'entitat demana a les institucions catalanes que "pressionin" a l'Estat per una norma que reguli el preu els lloguers com ho feia la que va anul·lar parcialment el TC

Els representants del Sindicat de Llogateres a la seva reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès | ACN Els representants del Sindicat de Llogateres a la seva reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès | ACN

El Sindicat de Llogateres ha reclamat a les institucions del país que pressioni l'Estat per una millora de la Llei d'habitatge. L'entitat ha reclamat a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat que proposin al Govern central una norma que "com a mínim" reguli els preus dels lloguers com ho feia la llei catalana anul·lada parcialment pel Tribunal Constitucional espanyol.

Tal com critica el Sindicat, la proposta de llei que s'està tramitant al Congrés dels Diputats és "insuficient". Per adreçar aquesta problemàtica, s'han reunit amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per traslladar aquestes reclamacions als legisladors de l'Estat Espanyol, tot esperant que l'executiu central "accepti les esmenes".

Els representants dels llogaters han traslladat a les institucions catalanes que la norma tal com està plantejada no cobreix les necessitats residencials de la ciutadania. El Sindicat espera que els diputats dels Comuns i Esquerra Republicana de Catalunya traslladin al Govern central aquestes preocupacions, tot recordant que són "imprescindibles" per aprovar la norma.

El president de la Generalitat ha traslladat als representants dels llogaters la necessitat que el govern central torni a Catalunya les competències per regular els lloguers. També s'ha començat a parlar de la futura llei catalana d'arrendament de béns, tot i que, reconeixen, ara mateix no és una "prioritat". Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona ha promès un "paper proactiu" en les negociacions per la nova regulació.

Segons el portaveu sindical Enric Aragonès, la nova llei, tal com està plantejada, seria "inaplicable" a Catalunya, i no tindria efecte a capi ciutat e l'Estat. Una norma efectiva, alerta, és "urgent", ja que només durant el periode d'aplicació de la llei catalana es van signar fins a 160.000 contractes de lloguer al país. "Imagineu-vos quants se signen cada dia sense estar en vigor la llei", ha lamentat. 

Més informació
Els veïns de Poblenou demanen més habitatge social al 22@
El preu de l'habitatge ha pujat un 22% en els últims cinc anys
Barcelona, la segona capital més cara per comprar un habitatge
Avui et destaquem
El més llegit