Els veïns de Poblenou demanen més habitatge social al 22@

L'associació del districte reconeix "millores" a la modificació del Pla General Metropolità tot i que critiquen l'augment de pisos de propietat privada al barri

El Poblenou demana una aposta més ferma per l'habitatge públic al districte | ACN El Poblenou demana una aposta més ferma per l'habitatge públic al districte | ACN

L'Associació de Veïns del barri del Poblenou ha demanat a l'Ajuntament que "tot el nou habitatge" dins l'àmbit del 22@ sigui "públic i de lloguer". L'entitat veïnal està en procés d'analitzar les modificacions al Pla General Metropolità que afecten el districte, en què detecten "millores significatives" però també marge de millora per fer apostes per "donar resposta al greu problema d'habitatge a la ciutat".

L'entitat reconeix, així, que augmenta de forma significativa el parc públic d'habitatge al barri. A més, es preserven els passatges, així com un nombre significatiu d'edificis. També es reconeixen, segons els veïns, les activitats econòmiques tradicionals del barri i s'aposta per "un urbanisme de major proximitat i perspectiva de gènere".

La modificació urbana, segons afirmen, "obre perspectives molt interessants" en aspectes com els equipaments o el patrimoni. Tot i això, els membres de l'entitat critiquen que "no s'ha pogut treballar" en aquestes alternatives durant el procés, i demanen poder valorar el pla més a fons. Aquesta limitació temporal, denuncien, evidencia les "mancances" a l'hora de treballar amb el moviment associatiu del districte.

Més informació
El 22@ prepara un nou pla estratègic per al barri
Barcelona crearà 60.000 llocs de treball amb el pla urbanístic del 22@
Combat de barris: 22@ vs. Zona Fira
Avui et destaquem
El més llegit