Els sindicats ho tenen clar: pujada salarial imminent dels empleats de la banca

CCOO, UGT i FINE demanen compensar la pèrdua de poder adquisitius a l'hora de renovar els convenis amb un increment d'entre el 17% i el 23% fins al 2026

Un client treu diners en un caixer automàtic de CaixaBank | EP Un client treu diners en un caixer automàtic de CaixaBank | EP

Els sindicats CCOO, UGT i FINE reclamen una pujada salarial d'entre el 17% i el 23% en tres anys pels empleats de la banca. Les tres organitzacions de treballadors han avançat en un comunicat que volen compensar la pèrdua de poder adquisitiu a l'hora de renovar els convenis. En concret, pel trienni 2024 – 2026 demanen augmentar entre un 4% i un 5% el salari cada any, un 1% més en funció de l'IPC i un altre 1% que depengui dels beneficis del sector. Els sindicats també demanen que els tipus d'interès tinguin un topall màxim en l'1% i mesures que regulin la pressió comercial i la càrrega de treball, entre altres. 

Els tres sindicats han avançat una sèrie de "prioritats conjuntes" per la renovació dels nous convenis i han demanat constituir les meses negociadores abans de finals d'aquest mes. Les organitzacions de treballadors volen que les pujades de sou s'apliquin a tota la plantilla. CCOO, UGT i FINE també han reclamat construir propostes conjuntes entorn de la carrera professional, l'ocupació, la salut laboral, la igualtat i els drets digitals.

Els sindicats aposten per "iniciar amb antelació la negociació dels convenis i en un procés curt en el temps" que equilibri amb urgència el contrast entre beneficis rècord del sector i la pèrdua de poder adquisitiu de les plantilles per l'impacte el de la inflació i dels tipus d'interès", a fi de tenir els acords signats abans de la celebració de les Juntes d'Accionistes el primer quadrimestre del 2024.

Més informació
L'Associació Espanyola de Banca descarta un risc de contagi
La banca lidera les caigudes a la borsa (aquí i a Europa)
CaixaBank anirà als tribunals per l'impost a la banca
Avui et destaquem
El més llegit