Fabricant solidaritat en temps de coronavirus

Recull de grans empreses, pimes i emprenedors que posen instal·lacions, material i recursos a disposició

Hospital Virtual de la UCV referent en assajos amb respiradors. | EP Hospital Virtual de la UCV referent en assajos amb respiradors. | EP

Las grans corporacions industrials i la pime industrial o de serveis i microempreses estan donant mostra de la seva solidaritat amb el conjunt de la comunitat contribuint en la mesura del possible a frenar la pandèmia de covid-19. Hi ha infinitat d’exemples arreu de Catalunya i del conjunt de l’Estat espanyol en què, més enllà de cedir les instal·lacions perquè es pugui fer servir per determinades actuacions sanitàries –per exemple, l'Hotel Alimara Barcelona ha posat les seves 156 habitacions i totes les seves instal·lacions a disposició de l'Hospital Vall d'Hebron-, també es fomenta l’ús de les línies de producció per elaborar altres productes, com ara el tan preuat material sanitari i de seguretat e higiene per als col·lectius que el necessiten, com ara metges i infermeres, farmacèutics, cuidadors del tercer sector, venedors o repartidors, entre d’altres.

Més info: La filosofia Cruyff en ple confinament

L’allau d’oferiments ha estat tan ampli que des de l’administració, a través de l’agència per a la competitivitat Acció, s’ha posat en marxa un Marketplace empresarial covid-19 per recollir i difondre totes les iniciatives sigui per buscar o oferir solucions tecnològiques o sanitàries contra el coronavirus i la seva prevenció i que puguin ser efectius a curt termini. Només la primera setmana de la seva posada en funcionament, el Marketplace ja recull centenars de propostes que van des de bates, mascaretes, kits de diagnòstics, primeres matèries per fabricar material de protecció i desinfectants, materials d’impressió 3D a serveis de ciberseguretat, per citar-ne alguns. Cal dir també, que totes les entitats i organitzacions empresarials han obert espais als seus portals perquè les empreses ofereixin els seus serveis com a proveïdors per a moltes activitats sanitàries i industrials.

D’altres empreses han optat per cedir el seu estoc de material de seguretat que tenen per a ús propi donat que són activitats regulades que per llei laboral estan obligades a usar-los en situacions normals i que davant la paràlisis econòmica ara no necessiten i l’han cedit a centres hospitalaris i sanitaris. Altres han cedit instal·lacions per elaborar algun productes concrets o aprofiten els seus materials per donar-los una nova utilitat sanitària elaborant altres coses.

En l’àmbit comercial, sectors com el de la restauració, l’alimentació o la distribució, malgrat haver abaixat la persiana, estan intensificant la seva oferta online i ampliant el servei a domicili i fins i tot fent arribar gratuïtament menjar per als treballadors dels centres sanitaris. Cal citar també el sector hoteler amb infinitat d’establiments que han ofert les seves instal·lacions per acollir malalts derivats des dels centres assistencials de tot Catalunya a través de l’operativa que marca l’Institut Català de la Salut (ICS) i que controla el Departament de Salut.

El sector serveis tampoc s’ha quedat enrere. Moltes firmes han obert l’accés gratuïts de les seves plataformes per resoldre dubtes o contribuir a que altres empreses puguin seguir treballant i/o teletreballant amb més facilitat. No es pot deixar de banda tampoc, les empreses de serveis i consultores que a través dels seus portals d’Internet estan publicant constantment informacions útils i didàctiques per als seus clients però també en obert per a qualsevol usuari de les xarxes i en les que es donen consells i s’intenta resoldre dubtes en multitud de qüestions que aquests dies estan sorgint al conjunt de la societat.

Hi ha infinit d’exemples arreu de Catalunya. Alguns dels quals es recullen a continuació per ordre alfabètic.

Agbar

El Grup Agbar ha congelat el pagament de totes les factures a autònoms i pimes –de menys de 50 treballadors o amb menys de 8 milions de facturació- mentre estigui en vigor l’Estat d’alarma i recorda que a posteriori es podran acollir a la línia de finançament a sis mesos sense interessos que el grup sempre té oberta per a possibles situacions de manca de liquiditat dels seus clients. Tanmateix, ha fet arribar directament aquesta decisió a totes les entitats del sector del comerç i la restauració de Catalunya perquè n’estiguin al corrent. De la mateixa manera, la companyia manté el fons de solidaritat destinat als particulars que tenen problemes de pagament per garantir-los el subministrament malgrat es doni la circumstància que no puguin abonar les seves factures.

Banc Sabadell

 •  Un ajornament de pagament de fins a tres mesos del lloguer social a aquelles famílies que habitin en una casa d'acollida al Fons Social d'Habitatge (FSV) i s'hagin vist afectades pel coronavirus. Ahora, ha mobilitzat a la seva xarxa i ha contactat amb els seus clients més grans perquè no hagin de desplaçar-se a l'oficina a cobrar la pensió. També facilita l'agilització de pagaments als proveïdors per evitar que tinguin tensions de liquiditat. S'ha establert el pagament una vegada a la setmana als proveïdors de Banc Sabadell, per tal d'evitar possibles tensions de liquiditat que puguin tenir, i d'acord amb la situació actual.
 • Una línia de finançament de 15.000 milions d'euros per atendre les possibles necessitats de liquiditat de negocis, comerços, pimes i empreses. El banc ha mobilitzat més de 3.500 gestors perquè proactivament es posin en contacte amb clients i els assessoren.
 • Mesures per a empreses: renovació pòlisses de crèdit amb antelació suficient per evitar que es produeixin posicions deutores. Pròrrogues de confirming, factoring, descompte de factures i finançament import / export. Préstecs hipotecaris i sense garantia hipotecària, Possibilitat d'aplicació d'un període de carència de capital per als propers sis mesos.
 • Possibilitat de préstec personal en segments de particulars, autònoms, negocis i empreses a cinc anys al tipus d'interès del préstec consum que tingui contractat i sense comissió.
 • Donarà les 20.000 gorres que s'havien de repartir en l'edició 2020 de Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó per a què siguin reciclades com mascaretes-pantalles pel personal sanitari que està lluitant contra la pandèmia del coronavirus. El primer lot de 1.000 gorres anirà destinat als hotels de Barcelona que formen part de la iniciativa solidària Hotels Salut, que actualment ofereixen llit a 200 pacients de covid-19, i seran reciclades per Bombers, Mossos d'Esquadra, voluntaris i treballadors del grup.

Bankia

 • Avançar el pagament de les pensions a la persones grans.
 • Ha retirat les comissions per operar pels caixers automàtics.
 • Per a autònoms i empreses: en els productes de circulant (comptes de crèdit, confirmació, factoring, operacions de comerç exterior ...), les empreses podran sol·licitar ampliacions dels terminis per a la seva devolució.  El banc donarà suport amb solucions de finançament pont a aquelles empreses que ho necessitin per fer front als pagaments dels seus crèdits a llarg termini. Ofereix així una solució per al finançament a llarg mentre es concreten les solucions de l'ICO.
 • Amb l'objectiu d'alleujar la càrrega financera dels seus proveïdors, i especialment en aquells més vulnerables (pimes i autònoms), està estudiant mantenir la remuneració d'aquells serveis que per les circumstàncies actuals no s'estan prestant, parcialment o íntegrament, segons els acords comercials vigents.
 • Fundació Bankia per la Formació Dual ha iniciat una campanya per facilitar el contacte virtual entre docents per tal que puguin compartir experiències davant el repte de teletreballar i teleeducar a què s'enfronten amb motiu del brot de coronavirus.

Barcelona Europe Supply

Ha donat 360.000 guants de plàstic a l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat perquè els faci arribar a l’Institut Català de la Salut (ICS).

BCN3D

Aquest fabricant d’impressores 3D ha posat al servei de l'administració, hospitals i centres científics un total de 63 impressores amb tecnologia 3D per produir peces mèdiques, com ara equips respiratoris, que ajudin a fer front a la pandèmia de coronavirus. La companyia té experiència en el camp sanitari, ja que ha participat en projectes de l'àmbit de la salut de la Universitat de Girona i de l'Hospital Sant Joan de Déu.

BeBartlet 

BeBartlet ha llançat un vídeo optimista dins el sector de la formació que s'ha unit per oferir cursos gratuïts per a les persones que ara estan passant per dificultats com és el cas d'autònoms sense ingressos, persones en un ERTO. "Un missatge d'esperança enmig de la foscor", asseguren després de crear un portal web oferint més de 40 cursos de formació de les empreses del sector, moltes de Barcelona i Rodalies. 

Bipi

La companyia tecnològica Bipi, dedicada a la subscripció de cotxes, ha posat a disposició del personal sanitari que es troba treballant un 20% de la seva flota de vehicles. L'objectiu és que puguin utilitzar els cotxes com si fossin seus. Els cotxes seran totalment gratuïts i la cessió implica que està tot inclòs (assegurança, manteniment, impostos, etc.) Bipi oferirà diferents tipus de vehicles segons disponibilitat i demanda: Fiat 500, Renault Clio, Ford Kuga, Hyundai Tucson, etc.

Bon Preu i Esclat

L’arrodoniment solidari que ja fa temps que funciona als supermercats del grup es destinarà a la recerca contra el SARS-CoV2, el virus causant del coronavirus. Els diners recaptats aniran destinats a un projecte per desenvolupar vacunes, anticossos i fàrmacs contra la pandèmia i altres noves amenaces de coronavirus. La campanya s’inicia juntament amb IrisCaixa, un institut de recerca impulsat per la Caixa i el Departament de Salut.

CaixaBank

 • Una línia de 25.000 milions d'euros en préstecs preconcedits a disposició d'autònoms i pimes.
 • Autònoms, pimes i microempreses podran formalitzar operacions de circulant, segons les seves necessitats, per un termini de fins a 24 mesos. I totes aquestes operacions seran de tramitació immediata, en no requerir documentació addicional.
 • Per protegir el col·lectiu de més grans de 65 anys es va avançar al dia 20 l'abonament de les pensions i hem establert un sistema especial d'informació i organització de cites prèvies per facilitar la retirada en efectiu de l'import de la pensió. A més, hem ampliat el termini de vivència en quatre mesos addicionals.
 • A les persones que s'hagin quedat sense feina, es vegin afectades per expedients de regulació d'ocupació o autònoms que hagin cessat o disminuït la seva activitat, es condonarà els lloguers dels habitatges que sigui de propietat de CaixaBank , mentre estigui en vigència l’Estat d’Alarma.
 • CaixaBank ha decidit ampliar fins a setembre la moratòria hipotecària per als afectats pel COVID-19, amb l'objectiu de contribuir a la millora de l'economia familiar de tots els seus clients en situació vulnerable. L'operativa online de CaixaBank ja permet realitzar la sol·licitud tant a treballadors com empresaris autònoms que hagin perdut la seva feina o patit una caiguda en les seves vendes de més del 40%.

Caixa d’Enginyers

La Fundació Caixa d’Enginyers, l’expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d’Enginyers, ha llançat una campanya de crowdfunding de recaptació de fons per dotar de material de seguretat als 8.200 voluntaris de Creu Roja en tot el país que estan col·laborant activament durant l’emergència sanitària dins del Pla Creu Roja RESPON enfront la covid-19, que pretén arribar a més de 1.350.000 persones, amb un pressupost estimat de 11 milions d’euros.

Per a les famílies mentre duri l'Estat d'alarma:

 • Finançament personal que permeti afrontar els pagaments imminents, ha ampliat l’import de la Bestreta Nòmina per als socis amb la nòmina domiciliada, d’1 a 1,5 vegades, així com el seu termini de devolució de 2 a 6 mesos. Per a facilitar les compres o la disposició d’efectiu de manera que els socis puguin fer front a possibles imprevistos, l’Entitat també ampliarà el límit de les targetes de crèdit per als particulars i professionals amb més activitat cooperativitzada, suposant un increment del 57% respecte als límits anteriors.
 • Amb l’objectiu de millorar les condicions de compres amb fraccionament a través de targetes de crèdit, l’Entitat reduirà el tipus d’interès dels pagaments aplaçats, una mesura adreçada tant a particulars com a professionals, amb diferents modalitats i condicions -per exemple, nous fraccionaments de compres a 3 i 6 mesos al 0%-.

Per a les famílies un cop superat l'Estat d'Alarma:

 • Solucions de refinançament de deutes mitjançant les iniciatives públiques com la Moratòria Hipotecària per a aquelles persones que compleixin les condicions establertes o mitjançant acords que permetin la introducció de terminis intermedis de carència o ampliacions de termini de devolució que alleugin les quotes dels préstecs.

Per a pimes, empreses i autònoms:

 • Adhesió a les línies de mediació amb aval públic anunciades pel Govern de l'Estat i algunes comunitats autònomes que permetin dotar de la liquiditat necessària per pal·liar els efectes de l'aturada econòmica. I a l'igual que a amb les famílies, en aquells casos en què les noves línies de liquiditat no siguin suficients, es podran instrumentar acords de renegociació dels deutes actuals que permetin la devolució diferida i adaptada a el nou escenari econòmic.

Clínica MG Dental 

Donació de peúcs i mascaretes als hospitals de la comarca del Vallès.

Consorci de la Zona Franca de Barcelona 

Un grup d’empreses i institucions (3DSix, Avinent-Corus, Barel, Eurecat, Fundació CIM- UPC, Hipra, HP, Ineo, Pantur i Prometal3D) liderades per l'aliança entre Consorci de la Zona Franca (CZFB) i Leitat està produint bifurcadores impresos en 3D que permetran donar accessibilitat a més d'un pacient afectat pel coronavirus, amb un únic respirador. L'objectiu és arribar a les 1.000 unitats a finals de març i donar servei així als diferents centres sanitaris de país, al mateix que temps que se segueix endavant amb la realització del primer respirador de campanya industrialitzable (Leitat1) preparat per donar suport als hospitals i UCIs.

Coty

L’empresa ha fet una donació de 2.500 bates de polipropilè a l’Hospital General de Granollers i 100 unitats d’hidrogel.

Delivery for Heroes (Entregues per Herois)

Amb aquesta campanya, les empreses de menjar a domicili Pizza Market, Sushifresh (Freshperts), Timesburg, Gonzalez&Co, L'Avocaterie i Niji s'han unit per repartir aliments als principals hospitals de Barcelona i en algunes comissaries dels Mossos d'Esquadra durant la crisi del coronavirus.

De Ruy

Aquest grup cosmètic que produeix des de la seva fàbrica per a marques com Nike, Elio Berhanyer, Coronel Tapiocca o Privata, ha ofert les seves instal·lacions per a la producció d'hidrogels.

Dos profes en apuros

Munten un festival online per a famílies i docents, cada hora es podien veure a través de Instagram i en temps real, vídeos relacionats amb educació. A més, publiquen TIPS en el seu perfil de Instagram dirigits a les famílies i als docents.

El Corte Inglés

La companyia ha reforçat, i recomana, el seu servei "Click & Car". Iniciativa mitjançant la qual permet la compra en línia, o telefònica, i la posterior recollida de la comanda a l'aparcament de centre comercial que estimi el client, evitant amb això el contacte físic. Per a aquells que no disposin d'accés a internet, o busquin o necessitin d'una atenció personalitzada -com les persones de més edat-, la companyia tornava a recomanar l'ús de les seves línies d'atenció telefònica. De la mateixa manera, a nivell intern, l’ERTE que ha aplicat a unes 25.000 persones, garantirà el 100% del salari.

EMES3D

Té màquina d'impressió 3D que forma part de la plataforma.

Endesa

Entre d’altres mesures:

 • Paralització de talls de subministrament: durant l'Estat d'Alarma s’han paralitzat els talls de subministrament d'electricitat i gas als clients residencials.
 • Prestació de serveis d'urgència amb els equips tècnics necessaris i adequats per a atendre les reparacions urgents d'electricitat, electrodomèstics, gas i equipaments (calderes, termos ...). També qualsevol subministrament essencial de llum i gas a Empreses (comunitats de veïns, sales de calderes, hospitals, serveis públics i Centres de Transformació).
 • Pla de contingència cap a hospitals i centres sanitaris, que inclou l’alta ràpida i urgent, i la connexió immediata a la xarxa elèctrica d’equipaments que actuaran com a hospitals de campanya. Aquest és el cas de dues residències per a gent gran, una a Igualada (dimarts dia 24) i l’altra a Agramunt (dijous 26). I s’han revisat totes les instal·lacions elèctriques que alimenten 71 centres sanitaris arreu de Catalunya.
 • Acord amb Fira de Barcelona per al subministrament gratuït de tota l'energia necessària (il·luminació i climatització) a l’espai facilitat per Fira de Barcelona, amb 6.000 metres quadrats, per allotjar  en una primera fase 225 persones vulnerables, per tal de garantir al màxim el benestar de les persones en situació de vulnerabilitat que hi haurà acollides. Aquesta col·laboració es mantindrà, com no pot ser d'altra manera, mentre duri la crisi sanitària.
 • La Fundació Endesa, a través d’Endesa Educa, ofereix a les famílies accedir de forma gratuïta i online a material educatiu lúdic i jocs didàctics, amb els quals, en aquests dies en que toca quedar-se a casa, es pot aprendre de manera divertida sobre el món de l'energia i la cura del medi ambient.
 • Endesa crea un fons de 25 milions d'euros i activa un pla per a dotar de material, serveis, equips i infraestructures en la lluita contra la covid-19, entre d'altres accions inclourà la compra de respiradors per a UCIs i 2 milions de mascaretes, per valor de 10 milions d’euros, que entregarà a les autoritats sanitàries.

Família Torres

La Família Torres s’uneix a la comunitat de makers del Penedès i utilitza les seves impressores 3D per fabricar exclusivament material per al personal sanitari dedicat a la lluita contra el coronavirus. El celler familiar col·labora així amb una iniciativa ciutadana organitzada a través de Telegram que també aglutina a altres empreses i institucions de la comarca amb tecnologia 3D i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i de la policia local per a la distribució de les peces fabricades. 

Ferreteria Fermon 

Ha donat caixes de guants i ulleres de protecció que tenia en estoc per a la seva venda a professionals de diversos àmbits.

Fiatc 

L’asseguradora ha decidit engegar el possible ajornament de rebuts, la inclusió de defunció per la covid-19 en el ram de decessos, així com també un tractament en salut, introducció de mètodes de pagament, descomptes sobre contractes vigents i futurs i millora de garanties.

Glovo

L’empresa de Delivery ofereix la seva plataforma per ajudar les persones més necessitades oferint de forma gratuïta el servei de lliurament de Parafarmàcia. Els usuaris de les més de 80 ciutats espanyoles a les que la companyia opera únicament abonaran el cost dels productes sol·licitats en aquesta categoria.

Grífols

Grifols està treballant en un assaig clínic amb plasma de pacients recuperats (plasma convalescent) inactivat per blau de metilè i col·labora amb determinats centres de donació i hospitals públics. També està col·laborant amb alguns centres hospitalaris en el disseny de diversos estudis clínics per comprovar l'eficàcia i la potencial utilització d'alguns medicaments derivats del plasma per al tractament contra la covid-19. Alhora, Grifols també està accelerant el desenvolupament i validació d'un mètode de diagnòstic basat en la tecnologia pròpia TMA (amplificació mitjana per transcripció), capaç de detectar el virus amb una sensibilitat equivalent o fins i tot superior a la de les tècniques basades en PCR (reacció en cadena de la polimerasa). El test es processarà en equips automàtics, amb capacitat per analitzar més de 1.000 mostres diàries cadascun i podria estar disponible en les properes setmanes.

De la mateixa manera, als Estats Units, Grifols col·labora amb la FDA (Food & Drug Administration), l'autoritat per al desenvolupament de la investigació biomèdica avançada (Biomedical Advanced Research Development Authority, Barda) i altres organismes federals de salut pública per recollir plasma de pacients que han superat la malaltia, processar- i produir immunoglobulines "anti covid-19".

Grupo Phibo 

La multinacional espanyola fabricant de pròtesis dentals CAD/CAM, ha posat el centre de producció 3D de Sentmenat a treballar en la producció de components per als respiradors de les UCI e intubació, viseres protectores i mascaretes N95, per als sanitaris. El Grup Phibo donarà el material com a contribució de l’empresa . És una iniciativa en la que col·labora amb el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i que es desenvolupa conjuntament amb les empreses 3DZ Spain, distribuïdor de impressores, escáners i software 3D, y 3Dresyns, empresa especialitzada en el disseny de resines biocompatibles i funcionals per a impressió 3D.

Grup Puig 

La multinacional de perfumeria i moda ​​ha ofert al Govern la seva capacitat de producció per a la fabricació de solucions hidroalcohòliques i higienitzants "davant la necessitat de proveir de manera extraordinària a la societat i al sistema sanitari d'aquest tipus de productes", segons fonts de la companyia. Malgrat que es tracta d’una firma que no es dedica a aquest producte, la seva prioritat ara és contribuir al conjunt de la societat cedint la seva capacitat de producció, "a la protecció dels professionals i les persones que ho necessitin".

No es tracta de l’única empresa del sector de la cosmètica i la perfumeria que ho està fent. La patronal del sector a Espanya, Stanpa, ha informat que són desenes d'empreses disposades a modificar els seus plans de producció, independentment de la seva dimensió i capacitat productiva, en línia amb el que succeeix a tot Europa amb actuacions similars des de les grans corporacions de la cosmètica francesa, com L'Oréal i LVMH.

Lioc Editorial 

Aquesta consultora ofereix gratuïtament 8 sessions de training perquè els empresaris i emprenedors coneguin com autoelaborar un llibre que pot ser un instrument i el millor aliat per donar a conèixer un negoci, aportar clients i augmentar la facturació i que pot ajudar-los a superar la situació provocada pel coronavirus un cop se superi la crisi sanitària.

Mectrol  

Disseny, prototip i plànol per impressora 3D de mascareta reutilitzable canviant el filtre.

Mesoestetic

Aquest laboratori ha desenvolupat i produït "en temps rècord" un gel hidroalcohòlic per a mans i l'ha donat a l'Ajuntament de Viladecans per contribuir a la protecció del personal municipal davant la pandèmia de coronavirus.

Mixer & Pack

Aquest fabricant de perfumeria y cosmètica per a tercers ha cedit la seva capacitat productiva, línies de producció i equip humà de la factoria de Meco a Madrid per satisfer la necessitat de solucions hidroalcohòliques higienitzants de el Ministeri de Sanitat per al seu personal sanitari.

Moldes Valma

Proveïdors xinesos de confiança per comandes de material com mascaretes d’un sol ús.

MonkingMe

Crea secció a la app de música per “working home”.

Naturgy 

Naturgy té el compromís de no realitzar cap tall de llum ni gas als seus clients vulnerables durant el temps que duri l'alerta sanitària a tot el país, i ajornarà el pagament de les factures d'electricitat, gas i serveis de tots els seus clients domèstics que s'emetin a partir d'ara. L'objectiu és mitigar l'efecte de virus en l'economia familiar davant l'increment del consum domèstic, derivat del confinament de la població ordenat pel Govern per intentar frenar la corba de contagis d'aquesta pandèmia. La companyia estén l'abast d'aquesta iniciativa a tots els seus clients domèstics amb tarifes liberalitzades, més de quatre milions, després de posar-la en marxa inicialment per a pimes i autònoms.

També Naturgy es posa a el servei de la societat enfront del Coronavirus i ofereix subministrament energètic gratuït, tant d'electricitat com de gas, als hotels i residències que cedeixin les seves instal·lacions a la Sanitat Pública per ampliar l'oferta de llits disponibles davant l'increment de hospitalitzacions derivades d'aquesta pandèmia. Així mateix, facilita a tots els seus clients durant aquests mesos, de forma gratuïta, atenció mèdica mitjançant trucada de vídeo, amb l'objectiu que els ciutadans puguin fer consultes de salut sense necessitat de sortir de casa.

Nivea 

Ha ofert la planta de producció que té a Tres Cantos (Madrid), per elaborar solucions hidroalcohòliques quan la seva especialitat són les locions corporals i els productes de cura solar i les cremes.

Nomo

La plataforma fintech que integra en una única app els serveis financers i eines de gestió del negoci dels autònoms i freelancers, i que durant els propers dies permetrà que els autònoms facin consultes il·limitades al gestor i accedeixin als nombrosos serveis vinculats a la gestió del negoci, els impostos i els serveis financers. La plataforma permet completar el cicle de tasques burocràtiques i financeres de l'autònom sense sortir de l'app: des de la creació del pressupost, la conversió d'aquest en factura, la digitalització de despeses, l'anàlisi del resultat net trimestral, el control i previsió d'impostos en temps real, entre altres eines útils.

Pastas Gallo

El fabricant de pasta seca i fresca ha fet una donació de 500 bates i 3.000 guants a l’Hospital General de Granollers. A més, les plantes de producció de  El Carpio (Còrdova), Esparreguera i Granollers (Barcelona) han duplicat el seu nivell de producció fins als 1.000 quilograms diaris, enfront dels 500 quilograms per dia que s'elaboren sota condicions normals, per fer front a l’increment de la demanda.

Port de Barcelona

L’autoritat portuària retrocedirà als seus clients els càrrecs per taxes portuàries. Així, les liquidacions tributàries, ja efectuades i no pagades per no haver vençut, podran pagar-se fins al 30 d'abril. Així mateix s'estableix com a nou venciment per a la totalitat de les liquidacions per taxes, notificades i no vençudes fins al dia d'avui, el 30 d'abril de 2020, mantenint la forma de pagament inicial de les mateixes. També estableix a partir del 20 de maig la data de venciment de les noves liquidacions de taxes portuàries. I facilitarà la tramitació dels ajornaments i fraccionaments de deute que demanin els clients del Port de Barcelona.

Química Fàcil 

Està elaborant productes d’higiene i neteja industrial i gels  hidroalcohòlics.

RACC 

Ha posat a disposició de la Generalitat la seva seu central de l’Avinguda Diagonal de Barcelona perquè l’administració, si ho estima necessari, faci servir aquestes instal·lacions per fer front a necessitats sanitàries o logístiques que pugui requerir, davant el possible col·lapse del sistema sanitari. L’edifici compta amb 16.000 m2 útils i està equipat amb un heliport medicalitzat. Així mateix, l’entitat ha reforçat els seus equips per mantenir el mateix nivell de servei i la qualitat habitual a l'assistència mecànica, mèdica i en la llar. I manté molts dels seus serveis en linea, com ara les seves classes d’autoescola amb els seus professors que imparteixen classes diàries de teòrica a través del perfil d’Instagram @RACCautoescuela, traient partit de les possibilitats que donen les xarxes socials i oferint el coneixement del seu equip de professionals a totes les persones que ho requereixin.

Renfe

Renfe ha llançat la campanya "Sempre hi ha llum al final del túnel" i una segona per homenatjar als "herois socials" d'aquesta crisi. L'objectiu és "traslladar un missatge d'esperança i suport emocional a la societat espanyola davant la crisi del coronavirus". Tant és així que han obert una pàgina web de notícies positives d'actualitat i seccions d'entreteniment relacionades amb la pandèmia. Alhora, els sanitaris que s'hagin de desplaçar a una altra ciutat tindran tren de franc. 

Refruiting

Ha donat a l’Hospital Vall d’Hebron 80kg de fruita. Reparteixen fruita a domicili adaptant-se a la situació. A més, han llançat la proposta de #15días15recetas. Receptes amb fruita per fer que el temps a casa sigui més amè i sense deixar de banda la salut.

Robin Hat

L’empresa especialitzada en produir barrets de quiròfan per a metges i personal sanitari ha decidit modificar el destí del seu estoc de teles per, en lloc de donar-los forma de barret convertir-ho en mascaretes. D’aquesta manera, ha proporcionant mascaretes gratis per a urgències pediàtriques, centres de dia, l’hospital de Sant Joan de Déu, el Parc Taulí de Sabadell, i inclús per a l’hospital de Barbastro, a Osca. Una proposta, a més, que convida a l’esperança perquè les teles que usa Robin Hat no són llisses sino que són estampades i de coloraines i seran una dosi d’alegria per als sanitaris.

Robotics

L’empresa especialitzada en el desenvolupament de solucions de gestió horària i que treballa per a 4.500 empreses de 125 sectors ha tornat a alliberar de forma gratuïta per a empreses de entre 2 i 30 treballadors el programa VISUALTIME ZERO, que permet dur un registre diari de la jornada dels treballadors d’una forma àgil, complint la llei i evitant sancions. La solució gratuïta de Robotics, que ha suposat una inversió de 250.000 euros en I+D,  permetrà a les pimes diverses funcionalitats, entre elles entregar tant al treballador com a les autoritats competents un resum de totes les hores realitzada cada mes per cada empleat, tant les ordinàries com les complementàries. També permetrà automatitzar les tasques de control horari i obtenir informes sobre les hores treballades, exportables per a empleats i sindicats.

Seat 

Amb el material homologat que es fa servir per als filtres que s’utilitzen en les cabines de pintura està fabricant mascaretes i ho fa amb la col·laboració de les empleades de Pronovias (EL Prat de Llobregat) que s’han vist afectades per un ERTE i que cusen les mascaretes a casa seva. Es preveu que en puguin fer unes 5.000 diàries. També se’n fan algunes amb alguna impressora 3D que té la companyia a Martorell. També s’estan fent proves per fer uns respiradors aprofitant algunes peces de la fabricació de cotxes però és un tema més complex tecnològicament i encara hi estan investigant.

Sharify

Aquesta ‘app’ proposa cada dia 10 plans diferents d’accions que es poden fer sense sortir de casa.

Simon Electrics

Donació de mascaretes.

Tecramcel

Segueixen donant el servei de desinfecció de vehicles amb ozó.

I tantes altres... Fabricant solidaritat. 

Més informació
La farmàcia, la trinxera sanitària
Avui et destaquem
El més llegit