Construmat aterra a Barcelona per “construir sostenibilitat”

El Saló Internacional de la Construcció inicia la seva 22a edició protagonitzada per la sostenibilitat, la digitalització i la industrialització

Xavier Vilajoana i Roger Bou, president i director de Construmat | ACN Xavier Vilajoana i Roger Bou, president i director de Construmat | ACN

Tret de sortida de la 22a edició del Construmat, el Saló Internacional de la Construcció, que tindrà lloc durant els dies 23, 24 i 25 de maig a la Fira de Barcelona. Sota el lema Construint sostenibilitat, l’edició d’enguany mostra la seva ferma aposta per la sostenibilitat així com per la digitalització i la industrialització, que seran els tres eixos principals de la fira.

“La fira ha començat excepcionalment bé, la primera jornada està a petar de visitants i les sales del congrés estan plenes”, explica a VIA Empresa Roger Bou, director de Construmat, qui afegeix que “no podia haver començat millor”.  

Amb 204 expositors i 366 marques representades, Construmat reuneix una àmplia oferta de materials, eines, tècniques i serveis

La festa de la sostenibilitat a la Fira de Barcelona

Amb 204 expositors i 366 marques representades, Construmat, que disposa d’una zona expositiva de 10.000 metres quadrats, reuneix una àmplia oferta de materials, eines, tècniques i serveis que promouen una construcció més sostenible i eficient. Empreses líders com Alsina, PMP, Roca i Volcalis no s'han volgut perdre aquesta nova edició.

“Construmat és la principal plataforma del sector de la construcció a Espanya des de fa més de 40 anys i aquesta 22a edició torna a ser el punt de trobada de referència entre els professionals que ara busquen materials i sistemes constructius sostenibles per avançar en la transformació verda del sector”, va apuntar el president del saló, Xavier Vilajoana, durant l'acte de presentació de la fira.

Més info: Construmat, una oportunitat per captar talent

La fusta: el material de moda

Un dels materials que protagonitzaran els tres dies de la fira és la fusta, per les seves propietats aïllants, i en ser un material versàtil i resistent que redueix considerablement dels temps d'obra, però sobretot perquè redueix la petjada de carboni. “La sostenibilitat és el tema de present i futur de la construcció, les empreses treballen amb descarbonitzants i materials sostenibles per aconseguir que l’edificació sigui més sostenible energèticament”, apunta Bou.

En aquest context, una de les novetats que proposa aquesta nova edició de Construmat és la creació d’una nova àrea dedicada a aquest material a la qual es construirà en directe una casa mitjançant estructures prefabricades de fusta i altres elements naturals. El director de la fira apunta que d’aquesta manera “els visitants podran conèixer de primera mà tècniques innovadores que permeten la construcció d'habitatges sostenibles i eficients energèticament”.

El congrés i el TOP 3: les dues grans cites

“Una altra de les grans novetats que es desenvoluparà en el marc de la Fira de Barcelona és el congrés, que cada dia girarà entorn d’una de les tres grans temàtiques de Construmat: la sostenibilitat, la digitalització i la industrialització”, detalla Bou. El congrés durà a terme més de 40 sessions i comptarà amb una participació de 50 ponents que se centraran en visibilitzar les iniciatives que millor expliquen el caràcter transformador del sector i el seu impacte positiu a l'entorn.

Bou: “Una altra de les grans novetats de Construmat és el congrés, que cada dia girarà entorn d’una de les tres grans temàtiques de la fira: la sostenibilitat, la digitalització i la industrialització”

Finalment, la fira durà a terme els TOP 3 Construmat, els premis que donen reconeixement i visibilitat als tres projectes més rellevants que giren entorn dels tres eixos principals de la fira. En aquesta edició destaca l’edifici Pallars, que ha estat seleccionat a la categoria de sostenibilitat. Es tracta d’un bloc residencial de fusta, de set plantes i coberta, que actualment s'està construint al barri de Besòs i Maresme de Barcelona, donant lloc a 42 habitatges de lloguer social, impulsats per l'Institut Municipal d'Habitatge.

Més informació
L'emprenedoria entra al Construmat
Tanca el Construmat de l'inici de la recuperació
Construmat, més plataforma exterior que mai
Avui et destaquem
El més llegit