Les startups competeixen per canviar el futur de l'alimentació

La primera edició del Food 4 Future-ExpoFoodTech busca les idees i projectes més innovadors entre les empreses emergents del sector

Imatge d'arxiu d'una fira organitzada per Nebext | Cedida Imatge d'arxiu d'una fira organitzada per Nebext | Cedida

Les startups del sector de l'alimentació i begudes estan convocades al FoodTech Startup Forum, una competició per trobar idees disruptives i innovadores en el marc del Food 4 Future-ExpoFoodTech. La primera edició de l'esdeveniment se celebrarà entre el 15 i el 17 de juny al Bilbao Exhibition Centre (BEC). Startups de tots els sectors hi estan cridades, tant del segment càrnic, el pesquer, lactis, oli, agricultura, cereals, conserves i begudes. Tenen fins el 17 de maig per inscriure les seves iniciatives. 

Segons ha anunciat Nebext, organitzador de l'esdeveniment, a través d'un comunicat, les startups podran guanyar visibilitat i posar-se en contacte amb socis i inversors potencials, a més d'altres actors rellevants del sector, com entitats públiques, clústers, centres tecnològics, acceleradores i mitjans de comunicació. La idea és que puguin generar sinergies a partir de la participació a la fira. Les innovacions poden ser tant de matèries primeres com del servei al client final, passant per totes les parts de la cadena de subministrament. 

La previsió és arribar a unes 2.000 startups, entre les quals un jurat en triarà unes 200. Seran aquestes les que participaran al FoodTech Startup i que optaran a 20 places per participar en un programa d'acceleració. "Volem ajudar els emprenedors i les startups a proporcionar-los visibilitat, actuant com un altaveu perquè puguin presentar davant els líders, inversors i referents internacionals de la indústria de l'alimentació i les begudes els seus projectes desenvolupats amb tecnologies com la intel·ligència artificial, l'internet de les coses, el núvol o el blockchain", segons Sergio Fabregat, director de Food 4 Future-ExpoFoodTech. 

Més informació
Bilbao, seu del Food 4 Future World Summit
Avui et destaquem
El més llegit