El Suquet de Dones anuncia una segona edició amb motiu de la Copa Amèrica

Les organitzadores confien repetir l’èxit de la primera trobada i ampliar la convocatòria a dones referents de Catalunya i la resta de l’Estat

La convocatòria de la primera edició d'El Suquet de Dones a Lloret de Mar va ser un èxit | Cedida La convocatòria de la primera edició d'El Suquet de Dones a Lloret de Mar va ser un èxit | Cedida

Ja hi ha data per a la segona edició d'El Suquet de Dones. Després de l'èxit de la primera trobada l'any passat, les Ànimes d'El Suquet han convocat una nova cita el pròxim dijous 10 d'octubre. En aquesta ocasió, la jornada serà a la Llotja de Barcelona, amb motiu de l'inici de la Copa Amèrica, on per primer cop participaran equips femenins. Des de l'organització han apuntat que buscaran "potenciar les sinergies professionals i empresarials que coincidiran a la ciutat en aquestes dates".

Fa gairebé un any que les Ànimes van estrenar aquest format independent i sense ànim de lucre. Llavors va ser un 25 de març, quan més de 330 dones i 40 empreses van citar-se a Lloret de Mar per crear una gran xarxa de dones i contactes transversal. Hi va haver representants dels àmbits empresarials, socials, polítics o esportius, entre d'altres. Això sí, totes elles eren dones. Les assistents pertanyien a diferents generacions i procedien de diferents llocs, amb trajectòries professional i personals molt diverses. Totes elles, però, tenien en comú que eren referents al seu sector i que buscaven crear sinergies. D'allà van sortir noves aliances i col·laboracions empresarials que un any després han multiplicat encara més l'èxit d'El Suquet de Dones.

La Llotja i la Copa Amèrica, el lloc i el moment ideal

Precisament la independència que té la cita ha permès que enguany s'hagi buscat un nou espai i noves empreses patrocinadores. D'aquesta manera, la Copa Amèrica es presenta com una oportunitat perfecta per apropar El Suquet de Dones a més gent, enmig d'un esdeveniment d'escala internacional a una gran ciutat com Barcelona.

Més info: Parlem de dones i poder

Tot i això, les Ànimes han informat que la convocatòria per a aquesta segona edició serà idèntic al de la primera trobada, és a dir, a través d'una invitació directa. L'organització s'ha compromès a cercar "un equilibri en la diversitat de sectors representats i un valor afegit del networking i el contingut d'aquesta trobada, amb l'objectiu d'ampliar aquesta gran xarxa que impulsi les idees, i la visibilització del talent i el lideratge femení". També han fet una crida a les dones que ocupen càrrecs de responsabilitat i poder real a assistir-hi, argumentant que "ens necessitem a totes per transformar aquesta realitat i ajudar-nos entre nosaltres".

Més informació
La presència de dones en llocs directius cau un 6% a Catalunya i s'estanca al sector TIC
Foment i el consolat dels EUA llancen un programa de creixement de startups liderades per dones
Els 'Premis DonaTIC 2023' reconeixen set dones i dues entitats com a referents en l'àmbit tecnològic
Avui et destaquem
El més llegit