La UE rebaixa les tarifes de les trucades internacionals

La ciutadania europea pagarà un màxim de 19 cèntims més IVA per cada minut de trucada a un altre Estat membre i 6 cèntims més IVA per cada missatge de text

L'única diferència de tarifes serà l'IVA de cada país, que varia des del 17% al 27% | iStock
L'única diferència de tarifes serà l'IVA de cada país, que varia des del 17% al 27% | iStock

La Unió Europea torna a rebaixar els preus de les tarifes de les trucades internacionals i, des d'aquest dimecres 15 de maig, la ciutadania europea pagarà un màxim de 19 cèntims més IVA per cada minut de trucada a un altre Estat membre i un màxim de 6 cèntims més IVA per cada missatge de text.

Més info: Adéu al ‘roaming’ per Europa

La iniciativa s'emmarca en la reforma de les telecomunicacions que ha emprès la UE -que ja va eliminar els sobrecostos per itinerància el 2017-, i té l'objectiu de reduir les diferències tarifàries que hi havia fins ara. De fet, segons dades la Comissió Europea, una trucada d'un Estat membre a un altre des d'un fix o un mòbil podia ser fins a tres vegades més cara que una domèstica amb Estats membre que podien tenir una diferència de fins a deu vegades més.

D'aquesta manera, a partir de dimecres, l'única diferència de tarifes serà l'IVA de cada país, que varia des del 17% al 27%. Aquests límits només s'apliquen als consumidors privats i no a les empreses. El vicepresident de la Comissió Europea per al Mercat Únic Digital, Andrus Ansip, assegura que aquests límits "són un exemple concret" d'una mesura que marca la diferència a la vida quotidiana de la gent, motiu pel qual considera que aquestes reformes "ajudaran a complir amb les necessitats de connectivitat dels europeus i impulsarà la competitivitat".

Més Informació
Un any sense ‘roaming’
La fi del 'roaming' dispara el consum de dades a la UE
S'acaba el 'roaming'
Avui et destaquem
Comentaris