La taxa d’absentisme laboral se situa en el 7,4%

L’estudi apunta que Catalunya registra 204 accidents laborals per cada 100.000 treballadors en jornada de feina

Una treballadora de Piccolo Studio, a l'oficina de Barcelona | ACN Una treballadora de Piccolo Studio, a l'oficina de Barcelona | ACN

Catalunya va tancar el 2023 amb una taxa d’absentisme laboral del 7,4%, segons recull la vuitena edició de l’Informe trimestral sobre l’absentisme, la sinistralitat laboral i les malalties professionals que ha elaborat el centre d’estudis i divulgació del grup Adecco. Es tracta d’un 0,7% interanual més i és dues dècimes per sobre de la mitjana de l’estat espanyol (7,2%). Les comunitats autònomes que van obtenir els registres més elevats de l’Estat van ser Astúries, amb un 8,3%, i País Basc, amb un 7,8%.

L’estudi també apunta que el quart trimestre de l’any passat Catalunya va notificar 204 accidents laborals per cada 100.000 treballadors durant la jornada, per sota dels 224 de mitjana de l’Estat. L’estudi apunta que la incidència dels accidents in itinere a Catalunya van ser 44, un 8% més que el tercer trimestre de 2023, només les illes Balears concentrava accidents d'aquest tipus, amb 49.

Les comunitats autònomes que van obtenir els registres més elevats de l’Estat van ser Astúries, amb un 8,3%, i País Basc, amb un 7,8%

L’informe detalla que, tenint en compte que la jornada pactada del darrer trimestre era de 454 hores per treballador, i que va haver-hi 29 hores d’absentisme per persona a l’estat espanyol, conclou que el temps no treballat suposa que 1.168.968 assalariats no van anar cap dia al seu lloc de feina.

Avui et destaquem
El més llegit