La taxa de treballadors pobres cau fins al 10,8%

Causada per la pujada del SMI, aquesta xifra es converteix en el nivell més baix des del 2013

Cambrera servint plats a dos clients a l'Hotel Miami de Sant Carles de la Ràpita | ACN Cambrera servint plats a dos clients a l'Hotel Miami de Sant Carles de la Ràpita | ACN

A Catalunya hi ha 350.200 persones treballadores en risc de pobresa o exclusió social malgrat tenir una feina. Així ho constata un informe de Comissions Obreres (CCOO), que analitza les últimes dades disponibles de l'Idescat, corresponents a l'any 2021, sobre pobresa en el mercat de treball.

A Catalunya hi ha 350.200 persones treballadores en risc de pobresa o exclusió social malgrat tenir una feina

La xifra absoluta representa un 10,8% dels ocupats, una dècima menys que l'any anterior, i és la més baixa de la sèrie històrica, que es remunta al 2013. La taxa masculina a Catalunya es troba al 12,6%, mentre que la femenina al 8,8%. En comparació a les dades de la resta de l'Estat, la xifra absoluta se situa al 12,7%. La taxa masculina és del 13,9% i la femenina de l'11,2%.

Més info: "Hem d'aconseguir que els que entren al mercat de treball no siguin treballadors pobres"

El sindicat atribueix la tendència decreixent dels últims anys, en part, a l'augment del salari mínim interprofessional (SMI). A banda, tot i la inflació, CCOO ha assegurat que el mercat laboral ha revertit la "delicada" situació que patia arran de la pandèmia.

A principis d'any, el govern espanyol va augmentar el salari mínim interprofessional als 1.080 euros, un increment del 8% que, segons La Moncloa, servirà per fer front a l'augment desbocat dels preus dels últims mesos. El Consell de Ministres va aprovar aquesta mesura amb 14 pagues a l'any, incrementant l'SMI en 345 euros més repecte el 2018. 

Més informació
L'11,7% dels treballadors catalans són pobres
Un miler de sindicalistes es mobilitzen en contra del "pacte de la pobresa"
El SMI s'apujarà "més que mai"
Avui et destaquem
El més llegit