Els taxistes amenacen de bloquejar els accessos al MWC per les VTC

El portaveu d'Élite Taxi avisa al Govern que si no accepten les seves propostes, també començaran una vaga indefinida

Un grup de taxistes concentrats a la porta del Departament de Territori | ACN Un grup de taxistes concentrats a la porta del Departament de Territori | ACN

Els taxistes ha donat de marge fins aquest divendres al Govern perquè estudiï la viabilitat jurídica de la proposta que li ha posat sobre la taula, que el servei de vehicles de lloguer amb conductor, els anomenats VTC, s’hagin de contractar amb dotze hores d’antelació. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha explicat a la sortida de la reunió a la seu del Departament de Territori que l’Executiu els ha dit que divendres “com a molt tardar” els donaran alguna resposta “per bé o per mal”. Els taxistes els donen aquest marge abans de decidir si tiren endavant l’amenaça de bloquejar els accessos al Mobile World Congress (MWC) i de fer una vaga indefinida si no s’accepten les seves propostes.

Més info: El Congrés dóna via lliure als territoris per regular les VTC

La reunió tenia l’objectiu de parlar de les propostes dels taxistes sobre la llei catalana que regularà el servei VTC que ofereixen empreses com Uber o Cabify. Hi han assistit el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, per part de la Generalitat, i representants de les associacions representatives de taxistes.

A banda de la precontractació obligatòria del servei amb almenys 12 hores d'antelació, els taxistes també exigeixen que els VTC retorin a la base quan no transportin cap client. Els taxistes, a més, han alertat que si boicotegen el Mobile, el saló "no es tornarà a celebrar mai més" a Barcelona, en paraules d’Álvarez.

Durant la reunió a la seu de Territori, una trentena de taxis s’han concentrat a l’Avinguda Josep Tarradellas, davant la seu del Departament, tot i que en cap moment s’ha arribat a tallar el trànsit de la zona.

Més informació
Les llicències VTC es disparen un 70% en sis mesos
VTC, el rei Salomó i quatre anys de (des)gràcia
La Generalitat crea un registre de VTC
Avui et destaquem
El més llegit