Tech&Play estrena la segona edició a la recerca dels "futurs científics i tecnòlegs del país"

El festival espera reunir més de 4.000 persones a la Fàbrica de Creació de Barcelona, que fins al 28 d'abril explorarà àmbits com la robòtica, la IA o el gaming

La segona edició del Tech&Play ha donat el tret de sortida a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona | ACN La segona edició del Tech&Play ha donat el tret de sortida a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona | ACN

“El ChatGPT és el meu millor amic d’Internet!”. Aquesta ha estat una de les afirmacions de la jove -i techie- audiència que ha acudit a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona per inaugurar la segona edició del Tech&Play, el festival que entre el 25 i 28 d’abril acostarà a tota la ciutadania els darrers avenços tecnològics. Aprofitant l’ambient festiu i cultural que cada any impulsa Sant Jordi, la Mobile World Capital Barcelona ha organitzat la segona edició de la fira, que enguany explorarà àmbits com la robòtica, la intel·ligència artificial, el gaming o especialment la ciberseguretat, que està sent un dels àmbits protagonistes de l’esdeveniment.

Més info: Tech&Play creix i presenta una quarantena d’activitats tecnològiques

És en aquest context en què Nathalie de Seras, directora de Seguretat de la Informació de CaixaBank, ha impartit la xerrada Protegeix-te en línia: ciberseguretat per a joves i adolescents, adreçada al jove públic procedent de diferents escoles de Catalunya, que s’ha mostrat especialment interessat en els nous rumbs que està prenent la tecnologia. “A Internet tinc molts amics i m’ho passo molt bé, també el faig servir per conèixer gent nova”, ha assegurat un jove alumne. En aquest sentit, De Seras ha comprovat que entre els diferents tipus d’entreteniment que ofereix la xarxa, guanyen els jocs en línia, malgrat la curiositat que està despertant la intel·ligència artificial entre els joves.

La segona edició del Tech&Play comptarà amb 30 ponents i 40 activitats tecnològiques | David Lombrana,
La segona edició del Tech&Play comptarà amb 30 ponents i 40 activitats tecnològiques | David Lombrana

Catalunya necessita “un país de científics i tecnòlegs”

La segona edició del Tech&Play ha crescut respecte a la primera, tant en durada com en nombre de propostes per a tots els públics. Hi participaran 30 ponents i tindran lloc més de 40 activitats tecnològiques, entre les quals destaquen 15 experiències tecnològiques i una desena de tallers per explorar la tecnologia i apropar-la a la ciutadania “d’una forma positiva”, segons ha apuntat el director executiu de la MWCapital, Francesc Fajula, qui ha recalcat que es necessita “un país de científics i tecnòlegs”.

L’organització de la trobada comenta a VIA Empresa que els dos primers dies (dijous i divendres) estan destinats a un públic més jove, procedent de diverses escoles del territori, mentre que dissabte el programa s’adapta a un públic més adult, concloent diumenge amb un Family Day, on tota mena de públic es podrà acomiadar del festival amb activitats adreçades a les famílies, entre les quals destaca la presentació del joc de cartes Les nostres pantalles de cada dia, una eina lúdica per facilitar converses en família sobre l'ús dels dispositius electrònics. 

De viatjar al MareNostrum 5 a interactuar amb el robot humanoide ARI

Des del tret de sortida, la fira està oferint tota mena d’experiències: des d’un viatge al centre de la supercomputació, que permet descobrir el MareNostrum 5 amb ulleres de realitat virtual, fins a conèixer els Tomeduchi, les meduses digitals creades per un grup d’alumnes del màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius de BAU, capaces d’interactuar amb el públic present. La robòtica tampoc es perd la festa, motiu pel qual el robot humanoide ARI ha acudit a la Fàbrica de Creació de Barcelona amb la finalitat d’ampliar la comprensió de la IA dels humans i la nostra relació amb els robots. 

El CIO de la MWCapital, Eduard Martín | @MWCapital (X)
El CIO de la MWCapital, Eduard Martín | @MWCapital (X)

El Tech&Play també ha contemplat un espai a l’aire lliure per a qui vulgui desconnectar de la tecnologia i reconnectar amb els jocs clàssics de tota la vida, però en gran. L’equipament compta amb jocs tradicionals com les dames, el tres en ratlla o un futbolí amb unes mides gegants i que han atrapat a molts dels primers visitants d’aquesta segona edició del festival.

Un espai de reflexió sobre l’ús de les noves tecnologies

Més enllà de l’extens programa d’activitats, aquestes jornades també esdevenen una gran oportunitat per reflexionar sobre l’ús de les noves tecnologies. Diferents sessions de debat abordaran temes clau com els drets digitals, les pantalles a l’entorn familiar, la ciberseguretat entre els adolescents, les habilitats steam o la IA aplicada a la creació artística. Participaran referents com la cantant i compositora Maria Arnal, que portarà la seva proposta que experimenta amb el so, la tecnologia i l’art, la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo, que debatrà amb el CIO de la MWCapital, Eduard Martín, sobre l’ús de les pantalles en família o el professor associat de la UPF, Sergi Jordà, que presentarà les aplicacions de la IA en el món de la música. Amb tot, s’espera una assistència total de més de 4.000 persones.

Tech&Play preveu una assistència total de més de 4.000 persones | Cedida
Tech&Play preveu una assistència total de més de 4.000 persones | Cedida

La fira, que en la seva jornada inaugural ha comptat amb Fajula, Martín, Arroyo i el quart tinent d'alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, compta amb la col·laboració de la Secretaria d’Estat de Digitalització i intel·ligència artificial del Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport del Grup CaixaBank i de Damm, empreses membres del patronat de MWCapital. 

Avui et destaquem
El més llegit