Terra i Tast, una llet d'Osona amb un preu just pel ramader

Vaquers de la Plana de Vic i Bon Preu acorden un preu per sobre del cost de producció

Terra i Tast començarà distribuint 20.000 litres de llet a la setmana | ACN Terra i Tast començarà distribuint 20.000 litres de llet a la setmana | ACN

Després de mesos de mobilitzacions, s'ha fet un primer pas per començar a pagar la llet a un preu just per als ramaders. Vaquers de la Plana de Vic i Bon Preu s'alien per treure al mercat una llet amb un preu just per al ramader. Ho faran sota la marca Terra i Tast, amb què distribuiran 20.000 litres de llet a la setmana, i l'oferta s'ampliarà si hi ha demanda. El preu que pagarà el grup osonenc està situat, per primera vegada, per sobre del cost de producció. Concretament, pagaran 41,5 cèntims el litre de llet, quan produir-ho en costa 40.

"Aquest acord és un gran punt de partida, un reconeixement i un bri d'esperança per a les famílies ramaderes que hi ha al darrere", assegura Daniel Brassas, portaveu de Vaquers Plana de Vic, però alerta que "encara no suposa la resolució del problema real de la llet per a les nostres cooperatives" que seria, estendre la iniciativa més enllà i "aconseguir que la resta d'industrials i distribuïdores paguin un preu just que cobreixi com a mínim els preus de producció". Jordi Compte, ramader de la Granja Isern, lamenta que l'acord del projecte és insuficient i que "si continuem així no podrem sobreviure".

Més informació
Llet Nostra, la unió de ramaders catalans per liderar el mercat
Avui et destaquem
El més llegit