El transport públic a Barcelona perd passatgers per la covid

Els usuaris del metro de la capital catalana es redueixen a la meitat, mentre el servei d'autobusos transporta un 48% menys de passatgers

Els passatgers del metro de Barcelona cauen en picat en relació al mateix període de l'any passat | ACN Els passatgers del metro de Barcelona cauen en picat en relació al mateix període de l'any passat | ACN

El nombre de viatgers del metro de Barcelona durant el mes de gener es va reduir a la meitat, un 51,7% en termes interanuals, a causa de la pandèmia. En concret, el metro ha transportat al voltant de 17 milions de viatgers durant el primer mes de l'any, segons dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). L'afectació ha sigut similar a la xarxa de mobilitat urbana de la capital catalana, que ha transportat 9,65 milions de passatgers el gener, un 48% menys respecte al mateix període de l'any anterior. Pel que fa al transport en autobús a tot Catalunya, s'han registrat al voltant de 13,5 milions de viatgers, un 47,8% menys en comparació amb el gener de l'exercici anterior.

Al conjunt de l'Estat, la davallada ha sigut força similar. Pel que fa al transport urbà, el nombre d'usuaris del transport públic ha caigut un 51,1%, amb 241,2 milions de viatgers. Pel que fa al transport ferroviari, fins a 24,2 milions de passatgers han utilitzat el servei durant el mes de gener, un 52,7% menys respecte al gener de l'any passat, mentre que la davallada en el transport marítim ha estat del 65,9%, amb 232.000 passatgers.

El transport aeri continua sent el més afectat pels efectes de la pandèmia, amb una reducció del 73,9% pel que fa al nombre de passatgers. En concret, s'han registrat només 776.000 viatgers durant el mes de gener, sumant tots els desplaçaments dins el territori espanyol.

Més informació
La covid-19 deixa un dèficit de 750 milions d'euros al transport públic
Barcelona, seu del congrés internacional de transport públic
Avui et destaquem
El més llegit