El transport públic recuperarà els 1.000 milions de passatgers el 2022

Font assegura que l'arribada de la T-Mobilitat es troba en la "fase final", en la inauguració de l'International Mobility Congress

Ricard Font, secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori | Europa Press Ricard Font, secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori | Europa Press

El secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, ha situat la recuperació de la demanda del transport públic entre el 80% i el 85% respecte al 2019 i ha assegurat que està registrant "un creixement molt important", sobretot el darrer mes. En aquest sentit, espera recuperar els 1.000 milions de passatgers anuals en el transport públic del 2019 a mitjans del 2022. "Aquelles previsions que teníem d'arribar a la recuperació del 2019 s'estan accelerant", ha comentat. Per això, ha dit que la fita d'arribar al 2025 amb més de 1.200 milions d'usuaris i el 2030 amb més de 1.500 milions s'ha de "reforçar". Font també ha garantit que l'arribada de la T-Mobilitat està "en la fase final".

Font ho ha dit aquest dimarts al matí en la inauguració de l'International Mobility Congress, que se celebra aquest dimarts i aquest dimecres a Sitges, on s'espera la participació d'una setantena de ponents relacionats amb els nous reptes de la mobilitat, com la sostenibilitat, la descarbonització o el nou context de postpandèmia.

El secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha assenyalat que la T-Mobilitat està en la "fase final" i ha recordat que servirà per posar fi al sistema de corones metropolitanes i no es cobrarà per distància recorreguda sinó per recurrència en el servei.

Més informació
El transport públic a Barcelona perd passatgers per la covid
La T-Mobilitat diu adéu al bitllet de paper
Avui et destaquem
El més llegit