Els treballadors d'Eulen voten posar fi al conflicte del Prat

Aena es compromet a mantenir les noves condicions ofertes per la Generalitat en futures licitacions

El Consell de Ministres va acordar establir l'arbitratge obligatori com a solució al conflicte al Prat El Consell de Ministres va acordar establir l'arbitratge obligatori com a solució al conflicte al Prat

L'aeroport del Prat ha tornat a registrar cues de mitja hora per passar els controls de seguretat tot i que no hi ha cap vaga convocada per avui. Mentrestant, els treballadors d'Eulen es preparen per a l'assemblea convocada aquest matí per votar si accepten o no la proposta elaborada per la Generalitat i desconvoquen les aturades parcials previstes per divendres i diumenge i la vaga indefinida prevista a partir del dilluns 14.

Aena ja s'ha compromès a mantenir les noves condicions ofertes al comitè de vaga d'Eulen en futures licitacions si els treballadors decideixen desconvocar la vaga.

L'assemblea se celebrarà al llarg d'aquest dijous fins al vespre, quan es farà el recompte dels vots. La direcció d'Eulen ha acceptat la proposta de mediació del Departament de Treball, que inclou formació a tots els vigilants de seguretat, cinc treballadors per filtre en temporada alta, la creació de 25 llocs de treball, un quadrant anual per garantir la conciliació de la vida laboral i familiar, una millor distribució de les vacances i un complement de 200 euros. Tot i així, aquest és el punt de desacord amb els treballadors, que reclamen un augment de 350 euros.

Segons l'assessor del comitè de vaga, Joan Carles Giménez, és "difícil" que els treballadors acceptin la proposta de la Generalitat per la manca d'acord pel que fa als increments salarials. Tot i així, el comitè de vaga sí que veu amb bons ulls els canvis proposats en qüestions organitzatives, principalment incorporar un cinquè vigilant de seguretat pel filtre i per torn en els períodes de més activitat a l'aeroport.

Control policial

La Guàrdia Civil “contempla la possibilitat” d’assumir els controls de seguretat de l’Aeroport del Prat “de forma excepcional” en cas de caos si continua la vaga prevista pel dilluns 14 d’agost. Durant les aturades parcials de divendres, diumenge i dilluns la Guàrdia Civil ha reforçat la plantilla d'agents a la T1 i la T2 per controlar que es complia la normativa de seguretat aèria. Un fet que es repetirà si l'assemblea de treballadors no ratifica el document de la Generalitat i decideix mantenir la vaga. 

Més informació
La proposta de Treball convenç Eulen però no el comitè de vaga
Continuen les cues al Prat en un dia sense aturades
Els controladors de seguretat del Prat amplien la vaga al 100% de la jornada
Avui et destaquem
El més llegit