El turisme i l'hostaleria tornen a rebaixar l'IPC al -0,6%

La taxa cau tres dècimes, tot i que el preu dels lubricants i carburants registra una pujada superior a la de l'any passat

Un grup de turistes de París a la recepció de l'Hotel Evenia Olympic de Lloret de Mar | ACN Un grup de turistes de París a la recepció de l'Hotel Evenia Olympic de Lloret de Mar | ACN

L'Índex de Preus al Consum (IPC) a l'Estat ha caigut tres dècimes durant el mes de juliol, situant-se en el -0,6%, segons les dades avançades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El descens d'aquest juliol va marcat per la caiguda en els preus del turisme i l'hostaleria i, en menor mesura, per l'alimentació, on l'IPC ha registrat aquest mes un retrocés més accentuat respecte al mes anterior. Per altra banda, els lubricants i els carburants han registrat una pujada de preus superior a la del mateix període de l'any anterior. Segons destaca l'INE, el mes de juliol és el primer en què la recollida de les dades s'ha tornat a realitzar de forma presencial, ja que el passat 22 de juny es va aixecar l'estat d'alarma.

En el comunicat, l'INE segueix dedicant un apartat específic al grup especial de béns covid-19, que inclou productes d'alimentació, begudes, tabac, neteja, productes farmacèutics, menjar per animals i articles d'higiene personal. Durant el juliol, l'IPC corresponent a aquest grup de productes va créixer un 1,8%, cinc dècimes menys respecte a juny.

Per altra banda, el grup especial de serveis covid-19 –inclou serveis de lloguer d'habitatge i garatge, distribució d'aigua, clavegueram, recollida de la brossa, despeses comunitàries, subministraments, serveis de telefonia, música i televisió en streaming, assegurances, comissions bancàries i serveis funeraris- ha registrat un descens en els preus del 3%, sis dècimes per sota l'IPC registrat el mes passat.

Més informació
La covid-19 manté l'IPC en negatiu (tot i escalar quatre dècimes)
L'IPC recupera posicions amb la nova normalitat
Avui et destaquem
El més llegit