El turisme frega, a l’agost, els nivells prepandèmics

Catalunya és la comunitat de l'Estat on més es disparen els preus cobrats pels hotels, fins a un 21,6% més que el 2021

El turisme va tornant a nivell prepandèmics| ACN El turisme va tornant a nivell prepandèmics| ACN

Catalunya s’apropa al nombre de turistes que visitaven el país abans de la pandèmia. El darrer informe de conjuntura turística de l'Institut Nacional d'Estadística confirma que el país va acollir 2,5 milions de visitants durant el mes d’agost, encara un 3% menys respecte el mateix mes de 2019, quan van ser 2,58 milions de persones les que van decidir passar les vacances al territori. Si es compara amb el 2021, l'acceleració ha estat gairebé un 32% des dels 1,9 milions de turistes que van triar llavors Catalunya com a destinació.

Les pernoctacions encara no han arribat als nivells anteriors a la crisi sanitària. Catalunya ha estat la segona comunitat amb més estades en establiments turístics, amb uns 8,75 milions de pernoctacions, un 2% menys que ara fa tres anys, només superada per les Illes Balears (10,83 milions). Quant a l'ocupació, però, Catalunya s'ha quedat en el 79,7%, prop de cinc dècimes per sobre la mitjana espanyola (75,4%), tot i que substancialment per sota del líder, les illes Balears, que ha ocupat el 89,8% de les seves places hoteleres durant el juliol.

A banda de les xifres de visitants i pernoctacions, l'agost va tancar amb un increment dels preus als hotels. En concret, l'Índex de Preus Hotelers (IPH) va registrar un augment del 13,3% al conjunt de l'Estat en comparació amb l'agost de l'any passat. Catalunya va ser la comunitat on més van pujar els preus hotelers, fins a un 21,6% interanual. La tarifa mitjana diària dels hotels de l'Estat va ser de 127,6 euros, mentre que a Catalunya es va elevar fins als 131,02 euros. El 2019 la tarifa mitjana estava al voltant dels 109 euros, tant a l'Estat com a Catalunya.

Més informació
Catalunya participa en tres projectes europeus per la transformació digital i sostenible del turisme
Un país de qualitat per a un turisme de qualitat
Avui et destaquem
El més llegit