El turisme torna als nivells anteriors a la pandèmia

Catalunya rep 2,47 milions de turistes al juliol, un 1,4% més que durant el mateix període de 2019, però les pernoctacions encara no s'han igualat

Un grup de turistes davant la Catedral de Barcelona | ACN Un grup de turistes davant la Catedral de Barcelona | ACN

Catalunya ja rep més turistes que abans de la pandèmia. El darrer informe de conjuntura turística de l'Institut Nacional d'Estadística confirma que el país va acollir 2,47 milions de visitants durant el juliol, un creixement de l'1,4% respecte d'ara fa dos anys, quan van ser 2,43 milions de persones les que van decidir passar les vacances al territori. Si es compara amb el 2021, l'acceleració ha estat superior al 62% des del milió i mig de turistes que van triar llavors Catalunya com a destinació.

Si bé Catalunya està prop del lideratge en el turisme espanyol, són els visitants estrangers els que impulsen la recuperació del sector. Durant el juliol del 2021 van arribar al país poc més de 584.000 turistes, una xifra que s'ha gairebé triplicat un any després, amb 1,51 milions de persones, encara lleugerament per sota de la d'abans de la pandèmia, quan el país va tancar el setè mes de l'any amb 1,61 milions de visitants. Quant al turisme intern, el creixement ha estat del 5%, fins als 950.646 visitants, també per sobre dels nivells prepandèmia –en concret un 15,5% més–.

Per demarcacions, Barcelona ha estat la principal atracció turística del país, amb més de la meitat dels visitants que hi han arribat durant el mes de juliol. Tot i això, és Tarragona la província que registra un creixement més pronunciat, superior al 8% en comparació amb el 2019, fins als 510.538 turistes. Si s'observen les dades del conjunt de l'estat, comparteix la tendència catalana en visitants registrats: un creixement de l'1,4% respecte del juliol del 2019, amb 12,3 milions de viatgers.

Les pernoctacions, si bé tanquen el segon mes d'estiu en tendència ascendent, encara no han arribat als nivells anteriors a la crisi sanitària. Catalunya ha estat la segona comunitat amb més estades en establiments turístics, amb uns 7,86 milions de pernoctacions, un 4% menys que ara fa tres anys. Només queda per darrere de les Balears, que en registra 10,5 milions. Quant a l'ocupació, però, Catalunya s'ha quedat en el 62,8%, una dècima menys que la mitjana espanyola (62,9%) i substancialment per sota del líder, també les Balears, que ha ocupat el 80% de les seves places hoteleres durant el juliol.

Més informació
Catalunya participa en tres projectes europeus per la transformació digital i sostenible del turisme
El turisme es recupera al juny amb 2,16 milions de viatgers
Des ajustaments del turisme
Avui et destaquem
El més llegit