Un protocol "únic i homogeni" per a la reobertura del turisme

El Gremi d'Hotels treballa en una guia per garantir la seguretat sanitària

El Catalonia Barcelona Plaza és un dels primers hotels que cedeix habitacions | Europa Press El Catalonia Barcelona Plaza és un dels primers hotels que cedeix habitacions | Europa Press

El Gremi d'Hotels de Barcelona ha reclamat un protocol sanitari "únic i homogeni" amb les pautes que haurà de seguir el sector turístic per reobrir tant arreu de l'Estat espanyol com "si és possible, a nivell europeu". En un comunicat, l'associació lamenta que "encara no hi ha certesa sobre el moment en què el sector hoteler podrà començar la seva reobertura".

En aquest sentit, explica que el Gremi està treballant amb altres organitzacions a nivell estatal per "concretar les aportacions que el sector de l'allotjament turístic farà per l'elaboració del Projecte Nacional d'Especificacions Tècniques per la prevenció de la covid-19", que pretén ser una "guia homogènia" per garantir la seguretat sanitària dels turistes, ciutadans i treballadors.

Més info: Turisme: La maleta pot esperar?

D'altra banda, el Gremi d'Hotels de Barcelona informa que actualment els establiments hotelers destinats a acollir pacients lleus de covid-19 són l'Hotel Cotton House, el Catalonia Barcelona Plaza, el Praktik Bakery, l'Expo Hotel Barcelona, el Melià Barcelona Sarrià, el Praktik Vinoteca, el Barcelona Princess i l'Ilunion Barcelona.

A més, també hi ha establiments que acullen personal sanitari: Catalonia Diagonal Centro, Catalonia Rigoletto, Alimara Barcelona Hotel, Room Mate Emma, Pullman Barcelona Skipper, i Ilunion Bel Art. Així mateix, els que atenen necessitats dels Serveis Socials són el Generator Barcelona i el Tres Torres Atiram Hotels.
Més info: Adéu al turisme de masses

En total, el sector hoteler barceloní ha posat a disposició de les autoritats sanitàries de la ciutat al voltant de 2.500 habitacions. El Gremi també ha mobilitzat més de 1.100 llits amb matalàs cedits pels seus establiments associats. Els llits s'han cedit a diferents grans de la demarcació de Barcelona, i per cobrir la totalitat de llits que són necessaris als quatre hospitals de campanya que està habilitant l’Ajuntament de Barcelona en pavellons esportius.

Més informació
El dia després del turisme i la restauració (segons Joan Roca)
Avui et destaquem
El més llegit