El dia després del turisme i la restauració (segons Joan Roca)

El xef anima els empresaris de l’hostaleria de l’Empordà a potenciar encara més els productes de proximitat quan puguin reobrir

 El xef del Celler de Can Roca, Joan Roca | ACN El xef del Celler de Can Roca, Joan Roca | ACN

Crear una gran xarxa de productes de proximitat, amb productors propers i “mirar cap a la terra i al nostre entorn, amb vincles més directes cap al sector primari”. Aquesta és una de les recomanacions que ha fet el xef de El Celler de Can Roca, Joan Roca, als membres de l’Associació d’Hostaleria de l’Empordà, durant una xerrada online, en el marc de la junta oberta de l’entitat.

Més info: Hotels i turisme de l'endemà: un Nadal auster i a prop de casa

Roca es mostra optimista: “Quan la gent comenci a veure la llum hi haurà molt de turisme local i tard o d’hora tornarem a recuperar la normalitat. Ara cal reclamar mesures a l’Estat perquè ens tinguin en compte i també treballar amb propostes perquè els nostres clients se sentin més cuidats que mai”.

El xef veu el turisme de proximitat, que en el cas de l’Alt Empordà inclou el francès, com a solució a curt termini, i manté que el tracte cap al client i la professionalitat “serà encara més important”. També sosté que “la gent serà més sensible a la sostenibilitat, a la responsabilitat social, a l’ecologia i a cuidar el planeta”.

La xerrada online de Joan Roca | Cedida

La xerrada online de Joan Roca | Cedida

De fet, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE), ha acordat en junta posar en marxa una “borsa solidària” oberta tot l’any i adreçada a diferents col·lectius, com els centres sanitaris, pagesos, transportistes, entitats socials, personal de supermercats i gent afectada laboralment per aquesta crisi, entre d'altres; així com també fomentar la promoció de les empreses i el territori en base a les experiències del mateix.

Més informació
El virus que canviarà el turisme (i la màquina que el desinfectarà)
Ajuts exprés per a microempreses, pimes i professionals del turisme
Avui et destaquem
El més llegit