El nombre de turistes estrangers a Catalunya creix un 4,9% al març

La despesa total dels visitants internacionals al Principat augmenta un 7,8%

Tres turistes suecs arribant abans de pujar als autobusos per marxar a esquiar a Andorra i la Val d'Aran | ACN
Tres turistes suecs arribant abans de pujar als autobusos per marxar a esquiar a Andorra i la Val d'Aran | ACN

Catalunya ha rebut aquest mes de març 1.276.644 visitants internacionals, xifra que representa un increment del 4,9% en relació al mateix període de l'any passat, segons les dades provisionals dels Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) de l'INE. Es tracta de la segona comunitat amb més visitants estrangers, només superada per les Illes Canàries, amb 1,3 milions, un 0,5% menys. Un de cada cinc turistes (20,9%) ha estat de nacionalitat francesa, mentre que el 16,1% provenen de la resta del món. Pel que fa la despesa, s'ha elevat fins als 1.235 milions d'euros al març, un 7,8% més que el mateix mes del 2018, segons les dades provisionals de l'Enquesta de despesa Turística de l'INE. La despesa mitjana per turista se situa en els 967 euros, un 2,8% més, i la despesa per dia i persona en 198 euros, un 2,7% menys. Pel que fa l'estada mitjana, es va situar en 4,9 dies (+5,6%).

Més info: Els turistes estan més nits a Catalunya, però gasten menys

L'INE recorda que la Setmana Santa de l'any passat va coincidir amb el mes de març mentre que la d'enguany ho ha fet a l'abril, de manera que la comparativa seria més precisa comparant els dos mesos.

Al conjunt de l'Estat, es van rebre 5,6 milions de turistes internacionals, un 4,7% més que en el mateix mes del 2018. El principal país de residència dels visitants estrangers va ser el Regne Unit, amb més d'1,1 milions de turistes, el què suposa el 19,7% del total i un descens del 6,2% respecte al març de l'any passat; seguit d'Alemanya i França, amb 812.433 i 677.518 turistes, un 1,3% menys i un 4,6% més respecte el març, respectivament. A més, destaquen els creixements anuals dels turistes procedents de Rússia (+27,2%), Portugal (+23,6%) i els Estats Units (+18,4%).

Quant a la despesa dels turistes internacionals al març va assolir els 6.037 milions d'euros, xifra que representa una pujada del 5,4% respecte el mateix mes del 2018. La despesa per turista es va situar en els 1.069 euros, amb un increment de set dècimes. D'altra banda, la despesa diària va créixer fins als 150 euros, un 6,1% més. La durada mitjana dels viatges dels turistes internacionals va ser de 7,1 dies, el què va suposar un descens de 0,4 dies respecte la mitjana del març.

Avui et destaquem
Comentaris (2)
manuel
Entre Canarias y Catalunya se reparten la mitad del turismo del pais.poco mas que decir.
Roger
És curiós, camí de més municipis com Lloret de Mar un dels municipis amb més gent pobra, amb una de les rendes familiars més baixes. Destrossar l'entorn, l'arquitectura, el paisatge... per a profit d'uns grup reduït i a mig i llarg termini pobresa de la gent. No n'aprendrem mai? No reaccionarem?