La UB, entre les 200 millors universitats del món (de nou)

El centre català és l'única universitat de l'Estat que entra al rànquing de Xangai

La seu de Raval de la Universitat de Barcelona La seu de Raval de la Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona (UB) ha tornat a situar-se entre les 200 millors universitats del món en l'Academic Rànquing of World Universities (Arwu), conegut com a rànquing de Xangai, sent l'única espanyola que ho ha aconseguit.

La UB s'ha situat en el segment que va de la posició 151 a la 200, millorant la seva posició de l'any anterior -es va col·locar en el 201-250-, una millora que es deu al fet que és la "institució espanyola amb personal investigador més altament citat" i a la seva producció científica d'articles.

El rector de la UB, Joan Elias, ha destacat que és una bona notícia tornar a col·locar-se entre les 200 millors universitats, i més "tenint en compte les problemàtiques actuals de les universitats, com el limitat finançament públic i la falta de relleu generacional".

"Amb un pressupost equiparable al d'algunes universitats del nostre entorn europeu, és fàcil pensar que podríem estar entre les 100 millors del món", ha sostingut, i ha dit que la clau de la posició de la UB és la capacitat de resiliència i superació del seu personal investigador i docent.

El rànquing està liderat per les americanes de Harvard i Stanford, seguides per la britànica Cambridge, i Espanya situa deu centres entre les millors 500 universitats, amb la Complutense de Madrid, la Pompeu Fabra i la de Granada en el tram 201-300, i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en el 301-400, en el qual també estan l'Autònoma de Madrid i la Universitat del País Basc.

Més informació
La UB, entre les 200 millors universitats del món
La UB genera 2.300 MEUR a l'economia
La UB és la reina de les xarxes entre les universitats catalanes
Avui et destaquem
El més llegit