El retorn d'Uber a Barcelona posa en peu de guerra els taxistes pel MWC

El portaveu d'Élite Taxi nega que l'empresa compti amb 350 conductors adherits a l''app', que té previst operar a partir de dimarts

La protesta dels VTC, amb taxis al fons el 2019 | ACN La protesta dels VTC, amb taxis al fons el 2019 | ACN

L'associació Élite Taxi ha avisat que podria dur a terme mobilitzacions durant el Mobile World Congress, previst per a finals de juny, si Uber inicia la seva activitat a Barcelona com a aplicació per contractar taxistes. "Si Uber obre l'aplicació a Barcelona, tindrem un Mobile molt entretingut perquè aquí ens defensarem igual que ho portem fent set anys, res ha canviat i res canviarà", ha assegurat el portaveu del sindicat, Tito Álvarez. Uber ha anunciat que a partir del pròxim 16 de març tornarà a Barcelona com a app per contractar taxis i que ja té uns 350 adherits a la plataforma, una xifra que Álvarez ha qüestionat.

"Uber és una empresa non grata en el sector del taxi de l'AMB", ha continuat Álvarez en un comunicat, en què també subratlla que és "completament fals" que la companyia ja disposi de 350 taxistes i que no tornin amb els vehicles VTC, entre d'altres. A més, Élite sosté que Uber no pot treballar amb la tarifa 3 –és a dir, la que dóna el preu tancat quan es contracta el servei via app- i recorda que els conductors que la utilitzin sense autorització poden veure revocades les seves llicències.

En aquest sentit, fonts de l'IMET han explicat a l'ACN que "està treballant amb Uber perquè corregeixin alguns aspectes de la seva app" i que cal que aquests s'adaptin a la normativa. "Les tarifes són obligatòries i les app han de tenir aplicada la tarifa de preu tancat", han afegit. 

Amb tot, el portaveu d'Élite Taxi dóna per fet que la plataforma "no té clients ni taxistes" a la ciutat i que el seu principal objectiu és "promocionar-se". "Un cop més amenaça amb exercir aquesta delinqüència de guant blanc", ha continuat Álvarez, que ha insistit en acusar la multinacional de deure "milions d'euros" a la Seguretat Social i d'evadir capital mitjançant enginyeria fiscal, a més de "sotmetre a la semiesclavitud a milions de treballadors a tot el món".

Més informació
Uber torna a Barcelona
Ericsson s'esborra del MWC 2021
Avui et destaquem
El més llegit