Uber torna a Barcelona

A Madrid, la VTC va integrar el taxi a la seva plataforma a finals del 2018 i s'hi van incorporar 1.500 taxistes

Uber torna a la capital catalana amb l'ajuda d'alguns taxistes | iStock Uber torna a la capital catalana amb l'ajuda d'alguns taxistes | iStock

Uber ha anunciat que torna a Barcelona el dimarts 16 de març, aquest cop de la mà de 350 taxistes que utilitzaran l'aplicació, segons un comunicat de la mateixa empresa. Fa més d'un any i mig, la companyia nord-americana va marxar de la capital catalana per l'aprovació del decret que regulava les VTC. Fonts de la companyia explicaven el novembre de l'any passat, però, que estudiaven "treballar de la mà del sector del taxi i de les administracions públiques en la recuperació del sector a Catalunya". A Madrid, la plataforma va integrar el taxi a la seva plataforma a finals del 2018 i s'hi van incorporar 1.500 taxistes.

Fonts d'Uber, per altra banda, han afirmat que "després de mesos de treball amb el sector del taxi i les administracions públiques", dimarts vinent posaran en marxa el seu "servei d'intermediació de taxis a Barcelona". Com a resultat de les reunions de la companyia amb les "associacions principals de l'AMB", Uber presenta el "compromís per a la recuperació del sector" amb un pla d'inversió "ambiciós" i el "compromís de donar prioritat al taxi" a la seva aplicació a Barcelona.

Cal recordar que arran de l'aprovació del decret de la Generalitat que regulava l'oferta dels VTC, Uber va decidir abandonar la capital catalana en considerar que el text era "totalment incompatible" amb la seva activitat. Alguns dels punts que inclou la normativa catalana és que els usuaris han de precontractar el servei amb almenys 15 minuts d'antelació, la prohibició d'estacionar al carrer i que els vehicles tornessin a la base immediatament després de cobrir un servei.

Més informació
Uber i Cabify ja integren taxis en les seves apps
Admesa a tràmit la querella dels taxistes contra Uber i Cabify
Avui et destaquem
El més llegit