La vaga d'examinadors de trànsit afectarà 1.000 treballadors d'autoescola

Apunten que la situació és semblant a la viscuda a l'Aeroport del Prat, amb conseqüències "devastadores" per al sector

El portaveu de 'Les autoescoles diuen prou', Jaume Valls El portaveu de 'Les autoescoles diuen prou', Jaume Valls

Pimec, la Federació d’Autoescoles de Catalunya i la plataforma Les autoescoles diuen prou han fet aquest dijous una declaració conjunta davant la vaga d’examinadors de trànsit anunciada per aquest mes de setembre. Les entitats han estimat que les autoescoles preveuen ERO a les properes setmanes que afectaran uns 1.000 treballadors. Aquesta xifra suposa gairebé un terç del total registrat durant el primer semestre d’enguany a Catalunya. Joan Sala, vicepresident de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, Jaume Valls, portaveu de "Les autoescoles diuen prou" i Jacint Soler, director de Col·lectius de Pimec, han posat veu a les reclamacions del sector.

Les entitats també han explicat que "estem davant d’un cas semblant al que hem viscut aquest estiu a l’Aeroport del Prat amb la vaga del personal de seguretat d’Eulen, un conflicte laboral amb conseqüències molt negatives per a tercers", asseguren. En el cas de la vaga dels examinadors, segons afirmen, les conseqüències seran "devastadores" per les autoescoles com a damnificats.

Tanmateix, els agents han recordat que els alumnes paguen 91,20 € com taxa d’examen de conduir. "Ara mateix, es calcula que hi ha 50.000 exàmens pendents de fer arreu de l’Estat espanyol, que representen uns 4,5 milions d'euros en taxes, suficient per poder oferir noves places d’examinador. A Catalunya es fan anualment uns 150.000 exàmens, que a 91,20 € per cap de taxes, representen uns 135 milions d’ingressos. El cost del cos d’examinadors i personal de suport actualment a Catalunya, unes 200 persones, és molt inferior", han declarat.

"No és possible però, en aquest cas, reclamar l’arbitratge obligatori que s’ha aplicat en el cas d’Eulen, doncs es tracta d’un conflicte dins el propi sector públic". Per tant, Pimec ha demanat que les parts, incapaces d’arribar a un acord, se sotmetin a una mediació voluntària. "Atès que Catalunya és una de les comunitats més afectades per aquesta greu situació, instem a la Delegació del Govern central a Catalunya, amb qui les autoescoles ja es van reunir, a pressionar les parts perquè se sotmetin a la mediació". 

Més informació
Els examinadors substitueixen la vaga indefinida per aturades
La vaga d'examinadors deixa 30.000 persones sense carnet
El RACC alerta que la vaga d’examinadors deixarà sense carnet 130.000 persones
Avui et destaquem
El més llegit