Vaga de funcionaris per recuperar l'extra

Els treballadors públics de la Generalitat es manifestaran el 12 de desembre per exigir el retorn de la paga del 2013

Una manifestació de funcionaris a la Plaça Sant Jaume
Una manifestació de funcionaris a la Plaça Sant Jaume

CCOO i la UGT de Catalunya han anunciat una vaga general dels més de 250.000 funcionaris de la Generalitat el dimecres 12 de desembre per exigir el retorn, abans d'acabar l'any, de com a mínim el 10% de la paga extra del 2013; un calendari de retorn durant els propers dos anys de les pagues del 2013 i 2014, i tots els drets retirats dels darrers anys.

"L'incompliment dels acords signats i les resolucions aprovades pel Parlament, sumat a la proposta presentada en l'última reunió representen un autèntic insult i una falta de respecte als treballadors de la Generalitat", han afirmat en un comunicat conjunt.

Comencen les mobilitzacions amb una concentració aquest dimarts a la plaça Sant Jaume de Barcelona

Han defensat que la situació obliga a obrir un calendari que "exigeix deixar al marge les mobilitzacions corporatives i sectorials i prioritzar la unitat sindical", per la qual cosa han instat tots els sindicats amb representativitat en els serveis públics de la Generalitat a sumar-se en aquesta convocatòria.

La concreció del calendari es donarà a conèixer aquests propers dies, quan també preveuen reunir-se amb els grups parlamentaris i demanaran una trobada amb el conseller d'Economia, Pere Aragonès, i amb el de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

Concentració aquest dimarts

A més, han convocat aquest dimarts a les 9.30 hores una concentració conjunta a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant la Generalitat, com a inici de les mobilitzacions.

"Manifestem, una vegada més, la nostra voluntat d'arribar a un acord, però exigim la retirada de la proposta de recuperació presentada i la presentació d'una nova basada en la resolució aprovada pel Parlament", han assegurat.

La setmana passada, el ple del Parlament va validar per unanimitat el decret del Govern sobre l'increment retributiu per al 2018 i el règim de millores de la prestació econòmica d'incapacitat temporal aplicable al personal del sector públic.

El decret fa efectiu l'increment d'un 1,95% del sou al personal de la Generalitat durant el 2018 i preveu que els funcionaris tinguin reconegut el 100% del sou des del primer dia en cas d'incapacitat temporal.

Més Informació
El Govern augmentarà els salaris dels funcionaris l'1'95%
Sánchez ofereix a Podem ampliar la baixa de paternitat dels funcionaris fins als 4 mesos
La Generalitat pagarà als funcionaris la part que falta de l'extra del 2012
Avui et destaquem
Comentaris