Nova vaga de taxistes contra Uber i Cabify

El sector reclama que es respecti la proporcionalitat d’una llicència de VTC per cada 30 taxis

Els taxistes van a la vaga contra Uber i Cabify Els taxistes van a la vaga contra Uber i Cabify

El 100% dels taxistes de Barcelona secunden una nova jornada de vaga contra plataformes com Uber o Cabify, segons ha indicat el sindicat Elite. L’aturada ha començat a les sis del matí d'aquest dijous i està previst que s’allargui fins a la mateixa hora del divendres.

Els sindicats han convocat als taxistes a una vaga de 24 hores contra les llicències de lloguer de vehicles amb conductor (VTC). El sector reclama que es respecti la proporcionalitat d’una llicència de VTC per cada 30 taxis.

A més, els conductors tenen previst manifestar-se pel centre de Barcelona al llarg del matí de dijous i realitzar una marxa lenta a la ciutat durant la tarda.

D’altra banda, l’Associació de Ràdio Taxi de Sabadell també s’ha afegit a la convocatòria de vaga, per la qual cosa només hi haurà tres vehicles actius per cobrir els serveis de gran urgència a centres mèdics. 

Gran afectació a El Prat

La vaga de taxistes ha deixat sense taxis l’Aeroport de Barcelona, on els passatgers han hagut de buscar mitjans alternatius, com l’Aerobús, la Línia 9 del Metro, el tren de Rodalies o el lloguer de vehicles.

Des de les sis del matí, les graelles de les terminals T1 i T2 de El Prat s’han quedat sense taxis, amb tan sols la presència d’uns pocs vehicles corresponents als piquets informatius i de taxis procedents de municipis de fora de Barcelona i de Madrid, en suport a la mobilització dels seus companys.

La falta de taxis ha afectat sobretot els turistes estrangers, que desconeixien la convocatòria de la vaga.

 

Més informació
Els taxistes protesten contra la "competència deslleial" d'Uber i Cabify
El taxi no vol fer marxa enrere
Vaga de taxistes contra Uber
El jutge dóna la raó a Cabify davant dels taxistes
Avui et destaquem
El més llegit