Auditori del MuVIM aquest dimecres durant la jornada 'Esperant els robots' | GVAservef
Auditori del MuVIM aquest dimecres durant la jornada 'Esperant els robots' | GVAservef

A València ja esperen els robots

Experts, acadèmics i agents econòmics participen en una jornada que debat sobre l'automatització del futur del treball

"En el futur, les empreses seran més competitives per a la societat o per als empresaris?", pregunta Pilar Mora, secretària de formació, ocupació i igualtat d'UGT. Sobre aquest nou horitzó que s'albira dialoguen sindicats, patronal, experts i representants de l'Administració valenciana, els quals s'han citat aquest dimarts i dimecres al MuVIM de València per reflexionar sobre el futur del treball en la jornada Esperant els robots, organitzada pel #NouServef. Un debat intens que aprofundeix en les realitats del mercat laboral, hui en dia amenaçat pels robots, la tecnologia descontrolada i la crisi d'un model productiu que està encara fent pensar què ha passat amb la gran crisi.

Més info: Com competirem contra els robots

El congrés està reunint una vintena de ponents per a debatre sobre economia feminista i bretxa salarial, una mirada a hores d'ara imprescindible a l'estat del mercat de treball. Però també es dialoga sobre nínxols d'ocupació, reptes del mercat laboral valencià, canvi climàtic i relacions entre territoris, conceptes que estan en l'agenda del Govern autonòmic valencià, com s'ha volgut recalcar.

El debat sobre la robotització se celebra a València | GVAservef
El debat sobre la robotització se celebra a València | GVAservef

No només al País Valencià però, la feina que queda al davant és ingent i exigeix rapidesa, fent lectura de les opinions vessades pels diferents ponents de la jornada. I és que els deures postcrisi exigeixen un canvi de model productiu, com han arribat a concloure diversos participants.

Nomdedéu: "El futur del treball és rehabilitar-nos, evolucionar i aprendre a posicionar-nos"

Que la transformació és veloç és una reflexió a la qual s'hi ha sumat també Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d'Ocupació i director general del Servei Valencià d'Ocupació, qui ha obert la jornada. "El futur del treball és rehabilitar-nos, evolucionar i aprendre a posicionar-nos; el futur laboral passa per la reinvenció personal". En opinió de Nomdedéu -qui ha apostat per renovar la imatge del Servef valencià amb jornades com aquesta, buscant un debat públic que "contribuïsca a crear una nova narrativa del treball"- hem de fer un esforç per "entendre" què està passant. "Tenim doncs més preguntes que respostes però tots hem d'afrontar el futur com abans millor", assegura Nomdedéu.

Més informació
Robots sexuals
“Els humans estan traient molts llocs de feina als robots”
Avui et destaquem
Comentaris