Com canviar la salut del planeta des de València

Un podria pensar que el primer posicionament de la ciutat és el running. I potser no li falta raó

Aticco aterra a València | iStock Aticco aterra a València | iStock

És curiós parlar de com un esdeveniment, promogut des de València, se celebrarà a Madrid, però al mateix indica una clara evidència: les connexions, la tirada empresarial, la percepció exterior i, fins i tot, el naming de la capital del país continua cridant més l’atenció que el creixement de la ciutat del Túria. Encara que, recentment, hagi estat triada com la millor urbs del planeta on viure. 

No obstant això, no deixa de ser, igualment, digne d’admiració que no només molt talent emigra a la regió, sinó que gran part d’aquest procedeix de la mateixa i cada cop genera vistes més àmplies cap al panorama internacional. Un podria pensar que el primer posicionament de la ciutat és el running. I potser no li falta raó. Però, sense embuts, el segon destacat amb claredat és el de la innovació.

Amb el Digital Summit, l’associació d’startups o acceleradores com Lanzadera, Plug and Play, la creada per la Universitat Politècnica o Innsomnia com a referències. I així i tot, possiblement no és la millor en res. O potser no acompanya el fet que el país sencer intenti, desesperadament, de posicionar-se en aspectes molt diversos (des de l’hidrogen verd fins al nomadisme digital) sense acabar d’obtenir el número 1 en cap rànquing. 

Un podria pensar que el primer posicionament de la ciutat és el running

Per aquesta raó pren gran importància demostrar que, des de la deslocalització, pot fer-se una crida al planeta. I, amb ell, arrossegar d’una forma orgànica un lideratge que, lluny de ser impostat, apareixerà sobrevingut d'acord amb una iniciativa d’èxit. 
  
Aquest plantejament és el que ha portat a la citada Innsomnia i a l’ICEX a llançar-se a la cerca de les 100 millors startups del planeta per canviar el sector de la salut des de la digitalització. Una convocatòria gratuïta que compta amb la col·laboració de The Talent Route, la xarxa d’acceleradores independents més gran del món. I que derivarà en un esdeveniment global a La Nave de Madrid, el 22 i 23 de març.

El seu punt fort entre tant esdeveniment de mostreig, tanmateix, és l’orientació pura al negoci: s’ha concebut com un punt de trobada per l’establiment d’aliances estratègiques entre startups, grans companyies, venture capital i amb un clar enfocament amb l’intercanvi monetari a través de la compravenda i inversió en tecnologia. 

La gestió de dades, la medicina personalitzada i de precisió o la digitalització de l’atenció primària són alguns dels temes candents de l’actualitat mèdica

La gestió de dades, la medicina personalitzada i de precisió, la digitalització de l’atenció primària, la promoció de la salut i prevenció de les malalties o la millora de l’accés a la salut per les comunitats vulnerables són alguns dels temes candents de l’actualitat mèdica. En un sector amb algunes de les xifres de creixement més importants del panorama mundial.

Només el 2021, les startups de salut digital van rebre 31.000 milions de dòlars d’inversió, un 60% més que l’any anterior, i les estimacions apunten que el valor d’aquest sector superarà els 426.000 milions de dòlars el 2027. 

Un prova més de com, posicionant-se a temps, l'arc mediterrani podria continuar un assalt al lideratge de la innovació que des de l'eix Barcelona-València, cada cop més, està més a prop d'assolir-ho.

Més informació
Ana Illueca, el valor de fer servir les teves pròpies mans
Els llocs on iniciar-se (o consolidar-se) laboralment en l'era del treball híbrid
L'auge de l'oci familiar en la generació de la conciliació
Avui et destaquem
El més llegit