La indústria guanya vendes i comandes pel repunt de l'energia

Catalunya incrementa un 3,6% la xifra de negocis i un 3,8% els encàrrecs, que pugen en tots els sectors

Catalunya incrementa les comandes un 3,8% el 2018 | Europa Press Catalunya incrementa les comandes un 3,8% el 2018 | Europa Press

La indústria catalana i espanyola ha elevat el 2018 les seves vendes i comandes per cinquè any consecutiu. Segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la xifra de negocis s'incrementa un 3,6% a Catalunya, mentre que a tot Espanya ho fa un 4,5% sent Navarra la que més guanya amb un 10,8% i les Illes Balears les que més perden amb una caiguda del 2,5%.

Més info: Més de la meitat de les pimes industrials incrementen la facturació el 2018

Pel que fa a les comandes, Catalunya les incrementa en un 3,8%, mentre que la mitjana de l'Estat és del 6,4% incrementant-se de manera significativa a Múrcia amb un 68,3% més i caient a les Illes Balears un 3,2% i a Madrid un 1,6%. Aquest avanç de la facturació de la indústria és resultat del fort repunt del 23,9% experimentat per l'energia, però també per les vendes dels béns intermedis amb un increment del 5,8% i el 2,1% dels béns d'equip.

L'increment de comandes ha estat en tots els sectors, però el que més ha pujat a tot Espanya és, també, l'energia amb un 23,8% més, seguida dels béns d'equip amb un 10,8%, els béns intermedis amb un 4,9%, els de consum durador amb un increment del 0,9% i els de consum no durador amb una petita pujada del 0,1%.

Més informació
Els mercats exteriors congelen la indústria catalana
El 40% de la indústria espanyola fa servir robots
El primer polígon industrial amb tecnologia 5G
Avui et destaquem
El més llegit