VIA Empresa, Premi Pime 2020 a la llengua com a eina de cohesió

Pimec reconeix aquest diari econòmic per l'ús de la llengua com a eina de cohesió social i laboral

VIA Empresa rep el Premi Pime 2020 a la llengua com a eina de cohesió. | Pimec VIA Empresa rep el Premi Pime 2020 a la llengua com a eina de cohesió. | Pimec

No tot són males notícies aquest 2020, ans al contrari. Si a VIA Empresa sempre ens agrada aportar un toc d'optimisme i visió constructiva, la realitat ens l'ha tornat d'una manera sensacional i extraordinària. Després de rebre el Premi Llengua Nacional a mitjans de novembre, el nostre director, Víctor Costa, rebia a principis de desembre el Premi Joan Sardà Dexeus de la Revista Econòmica de Catalunya a la millor trajectòria en la difusió de l'economia i ara Pimec ens guardona amb el Premi Pime 2020 de reconeixement empresarial a la llengua com a eina de cohesió social i laboral.

L'organització dels premis Pime ha elogiat especialment "la identitat periodística i empresarial" de VIA Empresa, l'ús i la promoció del català en l’àmbit empresarial i econòmic amb la secció El català a l'empresa amb la col·laboració del Termcat, així com el fet d'haver donat veu a les pimes i autònoms afectats per la Covid-19 des de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. "El català és informació i enteniment", han apuntat des del jurat. 

Premi Pimec VIA Empresa

VIA Empresa rep el Premi Pime 2020 a la llengua com a eina de cohesió. | Pimec

Aquesta 33a edició dels Premis Pimes, que compta amb el suport del Banc Sabadell, Caixabank i Endesa i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, ha tingut com a objectiu distingir les accions empresarials que hagin contribuït a superar els efectes de la covid-19 a Catalunya i, a banda del guardó que ha rebut VIA Empresa, també s'ha reconegut la tasca del Grup Fibosa, Manufacturas Arpe i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), La Unió Catalana d'Hospitals (La Unió), i el Consorci de Salut i d’Atenció Social de Catalunya (CSC). 

Més info: Víctor Costa, director de VIA Empresa, premi a la millor trajectòria en la difusió econòmica

L'acte d'entrega dels premis celebrat de forma presencial al Saló dels Miralls, i que s'ha pogut seguir en línia per la situació extraordinària, ha acollit una conversa entre el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el president de Pimec, Josep González, i ha comptat amb la participació del conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, entre d'altres.  

Premis Pimec 2

Les autoritats durant els Premis Pime 2020. | Pimec

Com ja és tradició, els Premis Pimes tornen a tenir caràcter solidari, contribuint amb la Fundació Pimec i la seva tasca perquè, assenyala la patronal, "tothom tingui les mateixes oportunitat i ningú es quedi enrere, especialment en aquest difícils moment marcats per la covid-19". A més, l'acte ha tancat amb la cançó Nits d'Estiu del grup Portobello, un dels temes del disc de La Marató de TV3 dedicat a la investigació contra la covid-19.

Més informació
VIA Empresa rep el Premi Llengua Nacional
Avui et destaquem
El més llegit