Víctor Costa, director de VIA Empresa, premi a la millor trajectòria en la difusió econòmica

El Col·legi d'Economistes guardona el director d'aquest diari amb el premi Joan Sardà Dexeus de la Revista Econòmica de Catalunya

Víctor Costa, director de VIA Empresa Víctor Costa, director de VIA Empresa

Economista de vocació, periodista d'ànima. Una combinació que diu molt de la seva vida, la seva manera de treballar i relacionar-se amb els altres. Amb només 26 anys, el director de VIA Empresa, Víctor Costa, ha estat guardonat amb el Premi Joan Sardà Dexeus de la Revista Econòmica de Catalunya, a la millor trajectòria personal en la difusió de l’economia pel Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC). El guardó, entregat en el marc de la Jornada dels Premis dels Economistes que enguany s'ha celebrat en format virtual per la covid-19, l'ha rebut ex aequo amb la periodista Rosa Salvador de La Vanguardia.

"De petit tenia un gran somni, ser periodista, un somni que ara compleixo cada dia". El director de VIA Empresa ha volgut elogiar tant el periodisme, un ofici que assegura que el captiva des que "té ús de raó", com l'economia, una vocació que, confessa, li ve de família. Perquè, subratlla, mentre que el periodisme "és una filosofia de vida, 24 hores, 365 dies l'any, una actitud, una manera de fer, treballar i viure. Una passió. Una forma de compartir la teva vida amb aquells que t'envolten", "l'economia és la gestió del temps i dels recursos, però també una forma de pensar i viure la vida".

Més info: Fer VIA és una filosofia de vida

Víctor Costa és economista per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Es va formar a l'edició en paper de La Vanguardia, va col·laborar amb el programa Serveis Mínims de la Cadena Ser, alhora que feia de redactor en cap a la revista Pompeunomics. Després d'haver sigut el responsable durant gairebé dos anys de la secció d'Economia a ElNacional.cat, coincidint amb el naixement d'aquest mitjà, Costa va decidir embarcar-se el 2017 a l'aventura de VIA Empresa, on va passar de redactor a cap de redacció i, finalment, director del mitjà.

Un diari que trenca amb la logíca tradicional, i és que com ens recorda el nostre manifest "no volem clics, volem minuts". Tot plegat, amb la visió periodística d'anar més enllà de la immediatesa de l'actualitat i centrar-se així en la profunditat de les cròniques, els reportatges, les entrevistes i, sobretot, "les grans històries que inspiren i que són la millor part del periodisme".

Tal com diu Costa, "fer VIA és caminar, conversar i explicar. Fer VIA és fer pinya i viure la vida de forma constructiva. Fer VIA és recordar que la bona feina no té fronteres i que junts anem més lluny. El factor humà i el cercle virtuós del periodisme. A la vida, no tot són breaking news i nosaltres prioritzem la qualitat a la quantitat. Perquè a VIA Empresa creiem que la nostra societat està plena de gent inspiradora i que la intel·ligència és contagiosa."

Sense la màgia de l'Hotel Majestic de Barcelona, l'edició virtual dels Premis dels Economistes 2020 ha distingit la tasca de diversos professionals de l'economia i l'empresa en un any inèdit. Uns premis que també han volgut guardonar el president Artur Mas com a col·legiat de Mèrit i a Juan Ignacio Cirac com a col·legiat d'honor, entre d'altres premiats, i que ha anat a càrrec del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, del degà del CEC, Anton Gasol, del vicedegà Oriol Amat, del president de Saba i col·legiat de mèrit, Salvador Alemany, o del director de la Revista Econòmica de Catalunya, Guillem López Casasnovas, entre d'altres. 

Uns premis destinats a reconèixer la trajectòria dels grans economistes del nostre país, així com els millors currículums acadèmics d’estudiants d’economia i empresa de les universitats catalanes. I, sobretot, uns premis més necessaris que mai en una situació d'incertesa i crisi com l'actual, però també un moment de noves oportunitats per teixir aliances i construir el futur econòmic de la forma més optimista possible. Perquè, com diu Costa, "encara està tot per escriure". 

Més informació
Vivim (des)informats
VIA Empresa rep el Premi Llengua Nacional
Avui et destaquem
El més llegit