Vídeo | Què s'espera de les persones que lideren?

Liderar no és fàcil i pocs líders acaben el seu mandat amb el mateix prestigi que quan van començar

Oriol Amat, rector de la UPF i president de la UPF Barcelona School of Management Oriol Amat, rector de la UPF i president de la UPF Barcelona School of Management

Dia a dia guanyen pes els objectius de benestar global. L'horitzó de creixement es substitueix pel desig de millorar la sostenibilitat del planeta, dels territoris, de les organitzacions i les persones. El fi no sempre justifica els mitjans. Per tant, cal veure els estàndards ètics que segueix l'empresa. I en relació amb les persones cal veure si el líder ha posat el seu granet de sorra per millorar la vida de les persones. Per exemple si ha contribuït al fet que els empleats tinguin una feina de qualitat que els ajudi a viure la vida que somien i que siguin millors persones.

Ho explica el rector de la Universitat Pompeu Fabra i president de la UPF Barcelona School of ManagementOriol Amat, en el segon vídeo d'una sèrie de peces sobre finances i economia en col·laboració amb el centre educatiu. 

“Liderar no és fàcil. Pocs líders acaben el seu mandat amb el mateix prestigi que quan van començar. Per valorar l'obra d'un líder no hem de mirar només quants beneficis ha aconseguit o quants anys ha estat al càrrec”, indica Amat.

Nelson Mandela deia que els verdaders líders han d'estar disposats a sacrificar-ho tot per la seva gent. Per això, d'un líder ens hem de preguntar sobre la seva contribució a un món millor. I què ha fet perquè les persones aprenguin, creixin i visquin una vida amb més sentit.

 

 

Més informació
Vídeo | Pitjor salut econòmica, més fraus comptables
Avui et destaquem
El més llegit