Vigilen els preus de mil productes per evitar descomptes fraudulents pel Black Friday

L'Agència Catalana de Consum anuncia que les empreses que facin un mal ús de les promocions poden ser multades amb entre 10.000 i 100.000 euros

El Black Friday a Catalunya | ACN El Black Friday a Catalunya | ACN

La celebració del Black Friday arriba el 25 de novembre marcat per la inflació i la incertesa del comportament dels consumidors, en una jornada en què les grans marques desplegaran algunes de les millors ofertes de l'any i en la que s'espera que molts clients avancin les compres de Nadal. Després de detectar incompliments de la normativa de consum en anys anteriors l'Agència Catalana de Consum (ACC) ha decidit actuar i, per això, controla des de fa un mes un miler de productes per vigilar que les marques no inflin els preus just abans i ofereixin descomptes fraudulents. Les empreses que facin un mal ús de les promocions poden ser multades amb entre 10.000 i 100.000 euros, depenent dels clients afectats i de la dimensió de les vendes.

"Durant les rebaixes els establiments han d'informar del preu rebaixat i de l'anterior, que s'ha d'haver mantingut estable durant un mes abans de l'oferta", ha indicat el director de l'organisme, Albert Melià, a l'ACN. En cas d'haver alterat el valor del producte durant el mes previ, les marques cometen una infracció greu de la norma de consum.

"Si hi ha alternacions de preu, caldrà adoptar les mesures corresponent, obrint expedients sancionadors perquè evitar que aquestes pràctiques es continuïn fent", ha detallat. Els sectors que més descomptes ofereixen, i que per tant són els que més vigilaran són el de la tecnologia, els electrodomèstics i el de les coses de la llar.

Més informació
Requiem pel Black Friday
No m'agrada el 'Black Friday'
Catalunya contractarà 7.000 persones pel 'Black Friday'
Avui et destaquem
El més llegit