La Vuelta i la Copa Amèrica s’agermanen a Barcelona: “És el millor escenari"

Collboni destaca el "llegat internacional" que creu que tots dos esdeveniments deixaran a la ciutat

El director general de la Vuellta, Javier Guillén, alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el CEO de la Copa Amèrica, Grant Dalton | EP El director general de la Vuellta, Javier Guillén, alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el CEO de la Copa Amèrica, Grant Dalton | EP

El director general de la Volta Cicilista a Espanya, Javier Guillén, i el CEO de la Copa Amèrica de Vela, Grant Dalton, han situat Barcelona com el "millor escenari" per celebrar les seves competicions, atès que la Vuelta iniciarà el recorregut aquest dissabte a la ciutat i la Copa Amèrica tindrà lloc a la capital catalana el 2024. Així s'han pronunciat Guillén i Dalton a l'acte d'agermanament de les dues competicions, que s'ha celebrat al Moll de la Marina, a la platja del Somorrostro -just al punt on començarà aquest dissabte la Vuelta a les 19.00 hores -, amb l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

"És l'escenari de sortida més bonic i més increïble dels que hem fet mai", ha destacat Guillén des de la plataforma de vidre, a sobre del mar, i als peus de la passarel·la vermella per on començaran a circular els ciclistes un cop es doni el tret de sortida. Guillén ha recalcat la capacitat de connexió de la Vuelta: “Connectem llocs, persones i avui, gràcies a Barcelona, ens connectem amb un dels grans esdeveniments esportius a escala mundial com és la Copa Amèrica”. Tenint en compte que aquest any la capital catalana acull l'inici de la competició ciclista i que l'any que ve serà la seu de la Copa Amèrica, Guillén ha reivindicat que "l'any que ve Barcelona es converteixi a la capital del món de l'esport" , i ha celebrat que la Vuelta hi contribueixi.

Més info: La Copa Amèrica generarà un impacte econòmic de 1.200 milions d'euros

Per part seva, Dalton ha valorat que Barcelona "és un dels llocs més extraordinaris del planeta" i ha celebrat que sigui l'escenari de la Copa Amèrica i de la Volta, de la qual ha assegurat que molts esportistes de la Copa Amèrica la seguiran aquest cap de setmana. També ha elogiat la transformació que Barcelona ha fet d'aquest entorn de la platja, fent referència a l'explicació de Collboni sobre com s'ha transformat la zona del Somorrostro durant els anys.

Collboni ha recordat el passat històric del lloc escollit per l'inici de la Vuelta i el seu simbolisme: "Aquesta platja va acollir un barri de barraques, el barri del Somorrostro, on vivien 15.000 persones amb condicions molt precàries i que aspiraven a viure millor". "Ara és un espai lliure obert i accessible a tothom i expressa el progrés de la ciutat i la voluntat de la ciutat de millorar la qualitat de vida dels barcelonins i barcelonines", ha afegit.

Ha argumentat que els grans esdeveniments internacionals esportius contribueixen a millorar la ciutat i la qualitat de vida a la ciutat: "Ens deixen un llegat de projecció internacional positiva i constructiva. Ens deixen un llegat de transmissió dels valors de l'esport, de la competició neta, de l'esforç, i ens deixaran ingressos econòmics molt importants per l'economia local de Barcelona".

Més informació
La Copa Amèrica i... un impacte inesperat
Barcelona s'agafa a la Copa Amèrica per ser la capital mundial de la nàutica
El Port de Barcelona impulsa un rentat de cara per la Copa Amèrica
Avui et destaquem
El més llegit