CA | ES

Wi-Fiber, el fanal que impulsa el creixement de les smart cities

L'empresa estatunidenca desenvolupa un fanal modular per satisfer les necessitats de les smart cities

Fanal modular de Wi-Fiber | Xataca Fanal modular de Wi-Fiber | Xataca

Wi-Fiber ha presentat el seu projecte que pot donar solució a un dels principals problemes de les smart cities; l'oferta de connectivitat, no només entre habitants sinó també per a la mateixa infraestructura de la ciutat. L'empresa estatunidenca ha proposat cobrir aquesta nova necessitat fent servir les estructures dels vells fanals, segons informa Xataca.

El projecte de Wi-Fiber consisteix en la creació d'un fanal modular que pot incorporar diversos components i dispositius sobre els suports ja existents a la ciutat.

El fanal modular en el seu nivell més bàsic comptaria amb il·luminació LED i, després, es poden anar incorporant gradualment actualitzacions depenen de les necessitats concretes de cada ciutat o regió.

Més info: Barcelona, ciutat 5G

Wi-Fiber assegura que entre les funcions que pot acollir aquesta nova peça de mobiliari urbà hi ha monitors de mesura de la qualitat d'aire, càmeres 4K, mòduls 5G, LTE, WiFi Gigabit i controls ZigBee per a IoT.

Com aquesta tecnologia no requereix una inversió per establir la seva estructura la companyia assegura que seria una alternativa molt econòmica per desplegar la xarxa 5G.

Més informació
Barcelona, centre de la mobilitat intel·ligent amb l'Smart Mobility Congress
Avui et destaquem
El més llegit