Quants diners destinen els bancs a acció social?

Les entitats adherides al WSBI inverteixen uns 1.300 milions d'euros anuals a acció social

El president d'honor del WSBI, Heinrich Haasis; el president del WSBI i la Fundació La Caixa, Isidre Fainé; l'empresari Carlos Slim; i el director general executiu del WSBI, Chris De Noose | Cedida El president d'honor del WSBI, Heinrich Haasis; el president del WSBI i la Fundació La Caixa, Isidre Fainé; l'empresari Carlos Slim; i el director general executiu del WSBI, Chris De Noose | Cedida

Les entitats bancàries adherides a l'Institut Mundial de Caixes d'Estalvis i Bancs Minoristes (WSBI per les sigles en anglès)  destinen 1.300 milions d'euros anuals a acció social. L'organisme presidit per Isidre Fainé, també màxim responsable de la Fundació La Caixa, s'ha reunit a Ciutat de Mèxic aquesta setmana per fer balanç de l'ens supranacional.

L'empresari Carlos Slim  també ha participat en la trobada, en què s'han posat en comú els projectes socials i bones pràctiques dels bancs vinculats al WSBI. Fainé ha destacat que la xifra d'inversió "està plenament alineada amb el principal propòsit del WSBI: promoure la sostenibilitat econòmica i social, amb l'objectiu de contribuir al progrés i el benestar de les persones, especialment de les que es troben en situació de vulnerabilitat".     

Més info: Isidre Fainé, triat president de l'Institut Mundial de Bancs Minoristes

En el marc de la trobada, els membres del comitè de presidents del WSBI han conegut de primera mà l’acció social a Mèxic de la Sparkassenstiftung für internationale Kooperation (Fundació de les Caixes d’Estalvi d’Alemanya per a la Cooperació Internacional). La seva activitat està enfocada en projectes d’inclusió financera.

El WSBI

El 1924 va néixer el WSBI, que representa els interessos de 6.760 caixes d’estalvis i bancs minoristes repartits arreu del món. En xifres, els membres del WSBI posseeixen un total de 15 bilions d’euros de balanç, i atenen 1.700 milions de clients en prop de 80 països, on ofereixen serveis bancaris a famílies i pimes.

Aquesta organització posa la seva atenció en qüestions de rellevància global que afecten la indústria bancària minorista. El mandat de Fainé com a president del WSBI, que comprèn el període 2018-2021, està marcat per tres prioritats: consolidar la interlocució amb els organismes internacionals principals (BIS, FMI, OCDE i IOSCO, entre d’altres), reforçar la col·laboració entre els diferents membres i fomentar la inclusió financera.

Més informació
La Caixa destina més de 5.000 MEUR a l'acció social en 10 anys
Avui et destaquem
El més llegit