Zoohhh!, el projecte que redueix l'impacte de l'hospitalització en els infants

La iniciativa permet als més petits interactuar virtualment amb animals per millorar el seu estat d'ànim i reduir la impressió de la seva estada clínica

L'Olívia, una nena ingressada al Sant Joan de Déu, jugant amb la cabina instal·lada a l'exterior del centre | Cedida L'Olívia, una nena ingressada al Sant Joan de Déu, jugant amb la cabina instal·lada a l'exterior del centre | Cedida

Veure com un lleó rugeix i llança una urpada en aproximar la nostra mà, com una girafa detecta i mou el cap davant la nostra presència, un elefant intenta saludar-nos amb la seva trompa o una tortuga belluga el cap seguint la nostra mà. Tot això serà possible gràcies a Zoohhh!, un projecte pilot amb tecnologia 5G i hologràfica que s'ha presentat a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona. El projecte pretén acostar alguns dels animals del Zoo de Barcelona a infants de l’Hospital, millorar el seu estat d’ànim i reduir l’impacte de l’hospitalització. A més, és una eina educativa que els permet aprendre característiques tant dels animals com del seu hàbitat.
 
Impulsat per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), ​​juntament amb el Zoo de Barcelona, l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, Vodafone i Fundació “la Caixa”, el projecte compta també amb la col·laboració del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i Fundació El Somni dels Nens. La participació d’institucions, empreses i entitats de diferents sectors permet contribuir des de diferents àmbits a la digitalització dels entorns hospitalaris i del sector de la salut. 

Simulador de naturalesa

Els nens i nenes podran acostar-se a una cabina equipada amb una pantalla hologràfica, ubicada en un dels espais de jocs exteriors de l'Hospital, que emula un mirador de la natura amb què es podrà interactuar amb un lleó, una girafa, un elefant i una tortuga del Sahel.

Les imatges 3D amb reforç audiovisual s’han obtingut a partir de fotografies fetes al Zoo de Barcelona, on resideixen els animals, i la supervisió científica de tots els continguts ha estat a càrrec dels seus biòlegs. Els protagonistes són, en aquest projecte pilot, un lleó, una girafa, un elefant i una tortuga del Sahel. 
 

Els protagonistes del projecte són un lleó, una girafa, un elefant, una tortuga i, el més important: els infants hospitalitzats

Zoohhh!, una finestra a la fauna africana per als nens hospitalitzats que se suma a altres iniciatives com ara Hack The Hospital, un hackathon organitzat entre l’Hospital Sant Joan de Déu i el Boston Children’s Hospital amb l’objectiu de dissenyar noves solucions innovadores que millorin l’estada dels infants i adolescents als hospitals. “Totes aquestes iniciatives  són de gran valor perquè ens estan permetent conèixer totes les potencialitats que les noves tecnologies poden oferir als nostres pacients, no tan sols des d’un punt de vista lúdic com és el cas de ZOOHHH!, sinó també des d’un punt de vista assistencial, com és el cas de l’ús de la 5G per al monitoratge i atenció d’un infant a distància”, assenyala el director d’Innovació de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, Jaume Pérez Payarols.

Avui et destaquem
El més llegit