Els millors joves empresaris dels últims cinc anys

Aijec premia la trajectòria d'aquell que millor representa les noves visions i els valors del món empresarial

Horacio Martos és un dels fundadors de Social Point | Cedida Horacio Martos és un dels fundadors de Social Point | Cedida

Un any més, es busca jove empresari de l'any per cortesia de l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec). Requisits? Ser emprenedor, tenir entre 18 i 41 anys i representar les noves visions i valors del món empresarial. VIA Empresa s'avança a aquesta nova entrega de premis que tindrà lloc el dimecres 20 de juny al CosmoCaixa i fa un recull de quins han sigut els últims cinc premiats. Recordar d'on venim per saber cap a on anem. 

José Elías, Audax Energia

José Elias | Cedida

El fundador d'Audax Energia, José Elías, va guanyar l'última edició del guardó, imposant-se a dos finalistes de renom: Gerard Olivé d’Antai Venture Builder i Martina Font de Font Packaging Group. En poc més de nou anys, Elías ha construït un fort grup empresarial gràcies a la comercialització d'energia elèctrica i gas a Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Polònia o Holanda. Al llarg de la cerimònia, el jurat va valorar especialment “la seva passió per veure néixer nous projectes, la il·lusió i el dinamisme, valors i actituds que l'han portat a crear un projecte amb més de 27 societats, majoritàriament del sector energètic i sanitari”.

Ignasi Vilajosana, Worldsensing

Ignasi Vilajosana

 "És un honor. Que et reconeguin a casa teva sempre és bonic", assegurava el fundador de WorldsensingIgnasi Vilajosana, a VIA Empresa just després de pujar a l'escenari on el jurat va reinvidicar la seva aportació al sector de l'Smart City, el lideratge i la presència internacional.

"Hem de buscar models d'empresaris diferents al tradicional empresari català, amb una visió més àmplia i global"

Més enllà del guardó, Vilajosana té molt clar que la seva motivació és crear models de cara als nous emprenedors. "Hem de buscar models d'empresaris diferents al tradicional empresari català, amb una visió més àmplia i global", afegeix en una entrevista per aquesta casa. 

Més info: Vilajosana: "El sector privat està pagant la digitalització de l'espai públic"

Jordi Priu, grup MMM

Jordi Priu

"Com diuen els Manel, ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí". Així és com Jordi Priu de Grup MMM va recollir el premi al jove empresari de 2014 d'Aijec. "En aquests anys hem aconseguit internacionalitzar-nos i sense el meu equip no hauria estat possible", reconeixia llavors.

Priu: "Com diuen els Manel, ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí"

Ara, Priu ha passat de liderar una pime catalana familiar del sector de l'automoció a convertir-se també en inversor de startups digitals. "Hem invertit en startups que no facturaven res", assegura en una entrevista a VIA Empresa

Més info: Priu: "Hem invertit en startups que no facturaven res"

Horacio Martos, Social Point

Andrés Bou i Horacio Martos rebent el guradó

Horacio Martos va rebre el Premi Jove Empresari 2013 després d'haver fundat Social Point, l'empresa creadora d'exitosos videojocs per a telèfon mòbil com ara World Chef, Monster Legends i Dragon Land. Ja llavors se li reconeixia tant a ell com al també cofundador Andrés Bou que haguessin convertit "Barcelona en una de les seus dels jocs socials a escala mundial". El temps ha fet cotitzar el criteri d'Aijec a l'alça i és que la totpoderosa Take-Two va acabar comprant Social Point, ara fa poc més d'un any, per aproximadament 230 milions d'euros. 

Josep Ametller, de Casa Ametller

Josep Ametller

Casa Ametller és una de les cadenes alimentàries amb més èxit de Catalunya. Era el 2012 quan l'associació de joves empresaris va premiar Josep Ametller destacant la seva tasca a l'hora d'oferir productes diferencials, assolir sostenibilitat econòmica i créixer de forma pausada però continuada. Fa tot just un parell de mesos que Casa Ametller va rebre  també el premi a l'empresa gran més conciliadora. Potser el secret del seu èxit és el dia a dia d'Ametller amb "una hora i mitja al dia destinada a l'estratègia del negoci"...

Prèviament a aquest quintet d'emprenedors, ja es van alçar amb el premi figures destacades com Dídac Lee, David Pellicer (Etnia Barcelona), Xavier Berneda (Munich), Tomás Diago (Softonic) o Jorge Mas (Mas Gourments), entre d'altres. El president d'Aijec, Eloi Palà, ha defensat en més d'una ocasió la importància de "dignificar la figura de l’empresari com a generador de valor en el teixit social i econòmic del nostre país”. El guanyador serà escollit per un jurat independent format per institucions i mitjans de comunicació, dels quals VIA Empresa formarà part. Un any més, que guanyi el millor!

Més informació
Eloi Palà, reelegit com a president de l’AIJEC
Take-Two compra Social Point per 230 milions d'euros
El dia de Josep Ametller
Avui et destaquem
El més llegit