AlternaCoop recapta 7.550 euros per crear la primera benzinera solar valenciana

Una seixantena de mecenes financen en la plataforma Lateuaterra el projecte de la cooperativa de vehicles elèctrics compartits

L'EcoWorking d'AlternaCoop | Facebook Alterna Coop V L'EcoWorking d'AlternaCoop | Facebook Alterna Coop V

AlternaCoop, la cooperativa valenciana de vehicles elèctrics compartits, vol implementar en l'àrea metropolitana de València la primera xarxa de vehicles elèctrics compartits que es recarreguen amb energia solar. Després de posar a disposició cotxes elèctrics de lloguer, la cooperativa farà un pas més i instal·larà la seua primera "electro-linera", un punt de càrrega per a aquests vehicles que ocupe una extensió de 700 m2 i que funcione gràcies a l'energia solar. La companyia ha aconseguit l'objectiu dels 7.235 euros que s'havia marcat i ha aconseguit un total de 7.551 euros amb l'ajuda de 60 mecenes en la plataforma Lateuaterra.

"La mobilitat sostenible és un dels eixos centrals sobre els quals s'ha de treballar en la lluita contra el canvi climàtic. Necessitem evolucionar com a societat i buscar altres formes alternatives de desplaçament que sobrepassen el vehicle privat, que actualment es troba un 95% del temps parat. En paral·lel al foment del transport públic, el vehicle elèctric compartit pot ser una de les nostres alternatives", explica Vicent García, actual president d'AlternaCoop, que al costat de Nuria Vázquez, Rafa EsteveMelchor Monleón, entre altres, van fundar la cooperativa en 2017. 

La 'electro-linera' solar

Un dels fonaments de la cooperativa és el foment de l'ús d'energies netes, com l'energia solar, per a fer funcionar els vehicles elèctrics. "En el nostre eCoworking, situat a Albalat dels Sorells, tenim una teulada de 700m2 en el qual volem instal·lar 12 plaques fotovoltaiques de 315 Wp per a crear aquesta primera 'electro-linera'. Per cada placa es carregaria la bateria d'un vehicle que podria recórrer 75 km al dia. En un any, sumaria un total 27.370 km, la qual cosa significa un estalvi anual d'aproximadament 9.000 kg d'emissions de CO₂ que produiria un vehicle de combustió", comenta Juan Peris, un altre dels promotors del projecte.

García: "Necessitem evolucionar com a societat i buscar altres formes alternatives de desplaçament que sobrepassen el vehicle privat"

El projecte de la cooperativa implica destinar 7.235 euros a la instal·lació fotovoltaica clau en mà de 3,78 kW Pic; 1.850 euros al punt de recàrrega semipúblic amb ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE); 790 euros per a l'automatització de la porta de l'aparcament i un total de 2.000 euros per a la difusió i les recompenses als mecenes participants.

Més informació
Via directa cap a la mobilitat del futur
Una visió del futur de la mobilitat urbana
Catalunya tindrà 88 punts públics de recàrrega ràpida de vehicle elèctric
El vehicle elèctric guanya presència a Europa
Avui et destaquem
El més llegit