CA | ES

Una 'app' per fer l'examen de conduir amb realitat virtual

PracticaVial llança una aplicació amb què els alumnes poden practicar el recorregut exacte de l'examen a la seva ciutat

Un professor i una alumna durant un examen de conduir | iStock Un professor i una alumna durant un examen de conduir | iStock

Practicar el recorregut de l'examen de conduir amb l'ajuda de la realitat virtual és l'objectiu que s'ha marcat PracticaVial amb la seva nova aplicació. Aquesta dóna l'opció a l'alumne de fer la prova com si estiguessin dins el cotxe amb el professor i circulant pels possibles recorreguts de l'examen a la seva ciutat. 

De moment, l'app està disponible a 18 ciutats, la majoria catalanes, però també de València o Madrid. Els seus desenvolupadors asseguren que aniran afegint poblacions de manera progressiva. L'aplicació també inclou vídeos amb les maniobres genèriques que s'han de fer durant l'examen i les errades habituals que se solen fer, amb l'objectiu de prevenir-les. Els vídeos mostren el parabrises del cotxe i els tres miralls retrovisors. 

Més info: Treure’s el carnet de cotxe amb realitat virtual

De cada recorregut, es marquen els "punts conflictius" en què suspenen més alumnes, com és el cas d'algunes interseccions, segons el conseller delegat de PracticaVial, Daniel Cervera. Des de l'empresa catalana asseguren que, a nivell psicològic, la visualització repetitiva dels vídeos té un efecte d'interiorització del coneixement necessari per aprendre a solucionar correctament qualsevol situació que es pugui presentar tant durant la primera part de l'examen, de conducció autònoma, com durant la segona, dirigida. 

Captura de pantalla de l'aplicació de realitat virtual per fer l'examen de conduir | Cedida

Captura de pantalla de l'aplicació de realitat virtual per fer l'examen de conduir | Cedida

Actualment, l'examen pràctic del carnet de conduir el suspenen un 75% dels aspirants la primera vegada. Segons els experts, la poca preparació i les presses per presentar-s'hi són els principals motius. Segons PracticaVial, un altre dels problemes del sector és la manca d'examinadors, que fa que en algunes ciutats les llistes d'espera per presentar-se a la prova sigui de mesos.

Per aquesta raó, creuen que és "més important que mai" anar preparat i tenir més possibilitats d'aprovar a la primera, fet que suposa a més un estalvi de temps i de diners. 

Més informació
La vaga d'examinadors de trànsit afectarà 1.000 treballadors d'autoescola
El pitjor ‘Stop’ per a les autoescoles
Avui et destaquem
El més llegit