Barcelona Activa premia una startup que crea música amb la mirada

The EyeHarp utilitza un sistema innovador d’instruments digitals que permeten que les persones amb diversitat funcional puguin aprendre a tocar

Els guanyadors i finalistes dels premis de Barcelona Activa | Cedida Els guanyadors i finalistes dels premis de Barcelona Activa | Cedida

The EyeHarp, una startup que utilitza un sistema innovador d’instruments digitals mitjançant el qual es pot tocar música a través de la mirada o a través del cap, ha guanyat el Premi d’Emprenedoria Social de Barcelona Activa, guardonat amb 12.000 euros. Segons expliquen en un comunicat, aquest projecte, de l’emprenedor Zacharias Vemvakousis, permet que les persones amb diversitat funcional puguin aprendre a tocar música sense barreres, a tenir accés al món musical per primera vegada, forma a musicoterapeutes i participa en la inclusió social i laboral de les persones que facin aquest aprenentatge.

Més info: Catalunya suma un 38% més d'startups en tres anys

Aquests premis, que se celebren anualment des del 2015, tenen dos finalistes. El primer ha estat Carbon Vivo, de Javier Fernández, dotat amb 6.000 euros, un projecte que aplica coneixement científic sobre un tipus de carbó a productes i processos agrícoles i ramaders. El segon finalista, Flip Food, de Toni Llull, ha rebut 3.000 euros, és una empresa que transforma fruites i verdures desaprofitades en sucs frescos, llimonades i smothies de llet d’avellana. Tot 100% natural.

En aquesta quarta edició del Premi d’Emprenedoria Social han participat 69 projectes, i ja s’ha obert la convocatòria de la cinquena edició, on els projectes poden presentar les seves candidatures fins el proper 19 de gener. La 5a edició del programa d’emprenedoria social s’iniciarà aquest 2020.

Més informació
Barcelona Activa potencia l'expansió de 30 empreses
Barcelona Activa destina el 53% del pressupost a l'ocupació de qualitat
Avui et destaquem
El més llegit